HomeSense categoriaRecuperart, un programa pioner per millorar, a través de l'art, la salut...

Recuperart, un programa pioner per millorar, a través de l’art, la salut emocional dels sanitaris arran de la Covid-19

TERRES DE L’EBRE // L’art com a vehicle per millorar l’estat anímic, combatre l’ansietat, la depressió i lleus manifestacions d’estrès posttraumàtic en el col·lectiu de professionals sanitaris. L’Institut Català de la Salut (ICS), amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i de 16 museus i centres d’art d’arreu de Catalunya, ha creat el programa Recuperart, que proposa activitats en aquests espais adreçades al col·lectiu que desenvolupa la seua activitat professional durant la crisi del coronavirus. 

Els professionals sanitaris que desitgen participar-hi només caldrà que s’acrediten mostrant la seua identificació professional a qualsevol dels museus participants, que els hi oferiran l’entrada gratuïta. Tot seguit, se’ls proporcionarà un quadern especialment elaborat per a l’activitat i una fitxa amb una relació d’obres del museu sobre les quals pivotarà la intervenció. Aquesta llibreta els servirà per a seguir l’activitat, que serà autoguiada. La proposta d’activitats se centra en exercicis d’atenció plena, concentració, focalització, associació cognitiva, creativitat, escriptura, dibuix i reflexió.

El programa Recuperart se centra en la prevenció i gestió de possibles quadres d’ansietat, depressió o fins i tot lleus manifestacions d’estrès posttraumàtic dels sanitaris associades a la seua activitat professional durant la crisi del nou coronavirus, segons ha assenyalat la Generalitat durant la presentació de la iniciativa, pionera a escala internacional. Recuperart busca complementar l’actual oferta de suport psicològic i emocional que ofereix l’ICS mitjançant una activitat de tipus comunitari fora de l’àmbit assistencial formal.

Els 16 museus que hi participen pertanyen a totes les regions sanitàries (Museu de l’Empordà, Figueres; Museu d’Art de Cerdanyola; Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu; Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona; Museu de L’Hospitalet de Llobregat; Museu Pau Casals, el Vendrell; Museu de Tortosa: Històric i arqueològic de les Terres de l’Ebre; Museu Episcopal de Vic; Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal; Centre d’Art La Panera, Lleida; Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Esterri d’Àneu; Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona; Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia; Museu d’Art de Girona; Museu de la Garrotxa, Olot; Museu de Sitges). Està previst que la xifra de centres participants s’incremente més endavant.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 90

Últimes notícies