HomeSocietatReobre el menjador social de Tortosa, en un nou emplaçament a la...

Reobre el menjador social de Tortosa, en un nou emplaçament a la Puríssima

Dos notícies en una en relació amb un dels serveis essencials que oferix a Tortosa l’Ajuntament a través de Càritas Interparroquial: el menjador social, que utilitzen una mitjana d’unes 35 o 36 persones cada dia.

Durant la pandèmia, este servei s’havia cobert servint els àpats amb carmanyoles, una situació que s’havia allargat, perquè, segons va admetre el bisbe Enrique Benavent, les instal·lacions que acollien abans el menjador social al col·legi dels Josepets tenien “algunes mancances”. A més, els propietaris de l’antic col·legi Sant Josep, la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, l’ha cedit a l’Ajuntament, i més enllà d’un nou pavelló poliesportiu a la part més degradada del complex se’n podran derivar nous usos.

La qüestió és que el proper dilluns, dia 3 d’octubre, el menjador social per a persones en situació de vulnerabilitat reobrirà com a tal, en espais completament rehabilitats -fins ara estaven gairebé en desús- per part de Càritas, a partir d’una subvenció municipal. Són espais lluminosos i acollidors al cor del convent de la Puríssima de Tortosa. Al mateix convent, també hi ha la Casa d’Acollida, que, com va recordar el bisbe, ja fa la funció d’atenció a transeünts necessitats.

 

Menjar i acompanyament

Ara, el menjador recuperarà així la doble vessant: el repartiment d’àpats i l’acompanyament a les persones, a través del programa Valentina de Càritas: un dia a la setmana, abans o després de dinar, s’oferix un espai de trobades interpersonals per a facilitar el coneixement mutu i la interacció entre les persones participants.

El servei de menjador social està atès totalment per voluntaris, una quinzena. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va recordar que el menjador va obrir el 2010, que compta amb una aportació de l’Ajuntament i que tot just este any el pressupost de Tortosa ha incrementat en un 28 % la despesa social, cosa que duplica les aportacions a Creu Roja i a Càritas.

“Estem molt contents perquè és un lloc alegre i bonic, i on la gent estarà molt a gust. A més de menjar, volem que hi haja ambient d’amics o familiar”, va manifestar, per la seua banda, la presidenta de Càritas Interparroquial de Tortosa, Cinta Jardí, abans de la presentació en societat del servei i de les instal·lacions, que es va fer dilluns.

Jardí també va reconèixer que la perspectiva és que cada vegada, en el context actual de crisi, hi haja més demandants del servei, un augment que ja s’ha produït amb relació a abans de la pandèmia.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 34

Últimes notícies