HomeSense categoriaResponsabilitat de tothom

Responsabilitat de tothom

La crisi sanitària i socioeconòmica del coronavirus ens està ensenyant a conviure amb la incertesa instal·lada definitivament a la nostra societat. L’actual repunt de casos de Covid-19, si bé cal matisar que de moment és una successió de magnitud limitada -a excepció del Segrià, amb una alta complexitat perquè la pandèmia se superposa a la realitat singular dels temporers-, ve a constatar, però, que encara no hem assumit les condicions de la convivència.

Inconscientment, per ganes de girar full, per ganes de minimitzar l’impacte econòmic o pels motius que siguen, qui més qui menys ha interioritzat, indivualment i col·lectivament, que el pitjor ha passat -probablement i tant debò siga així- i que l’estiu ens donaria una treva sense matisos. Però s’està veient que els matisos hi seran mentre no hi haja una vacuna testada i amb garanties per a tothom. I de natros depèn que la distorsió es quede en els matisos, en el degoteig de casos més o menys controlats i en la incomoditat d’haver de portar mascareta i no poder apropar-se a la gent a qual desitgem apropar-nos. Ningú va dir que fos fàcil, i és obvi que tot no ha anat bé. Però tenim a les nostres mans la possibilitat de no empitjorar-ho. Perquè si abundem en la irresponsabilitat, ens podem trobar una segona onada que no sabem quin impacte podria arribar a tenir a tots els nivells. 

Sembla també prou evident que els casos que s’estan detectant, en la mesura que es detecten abans perquè es fan més proves, no són greus. O si més no la seua detecció més o menys precoç pot servir per a tallar una cadena de transmissió que fa uns mesos hauria derivat en casos greus. Però el cas és que ens hem de donar per al·ludits. De la mateixa manera que a principis de març la crisi va esclatar amb una cruesa sobtada, ara es pot dir que la pandèmia ens està avisant.

Evitar trobades amb molta gent en què és difícil mantenir les distàncies i el rigor de la mascareta i acceptar les normes que -com precisament l’ús de la mascareta arreu- ens van imposant amb l’aval dels experts és el mínim que podem aportar. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 55

Últimes notícies