HomeCulturaRIHIHIU, un crit convertit en festival a les masades de Santa B脿rbara

RIHIHIU, un crit convertit en festival a les masades de Santa B脿rbara

El聽Rihihiu聽era un crit que feien les dones de Santa B脿rbara per avisar als ve茂ns que havien arribat a la llar o al tros. El聽Rihihiu聽era una manera de dir a les persones de la vora, moltes vegades separades fins i tot per quil貌metres, que estaven preparades per a trobar-se, per a compartir 脿pat o per a fer un intercanvi de verdures de l鈥檋ort. Una manera de relacionar-se sint猫tica, un av铆s, un toc per a dir: hi s贸c, i tu, a l鈥檃ltra banda, em sents.聽A partir del simbolisme d’aquesta pr脿ctica les creadores i activistes Anna Zaera i Zoraida Rosell贸 (amb la complicitat de l’Ajuntament de Santa B脿rbara, associacions locals i Surtdecasa.cat) han impulsat la primera edici贸 de RIHIHIU, un festival participatiu d鈥檃rts vives a les masades.

Del 15 al 17 d’octubre, la programaci贸 abordar脿 tem脿tiques vinculades a les hist貌ries de vida, a la quotidianitat i a les manifestacions culturals locals. Tot plegat passat pel sed脿s del fot貌graf Quim Gir贸, la ballarina聽Carmen Mu帽oz, la cantant聽Ana Tijoux, la ge貌grafa i antrop貌loga Rosa Cerarols (Konvent Puntzero), l’especialista en patrimoni Marta Lloret (Ca莽adora de Masies), el clarinetista Miquel 脌ngel Mar铆n o l鈥橝ssociaci贸 Vent del Sud, entre d鈥檃ltres.

La vida en femen铆 dins d’una masada i al poble; la mitologia i les llegendes vinculades a l’imaginari col路lectiu; els mecanismes de comunicaci贸 entre masades; el di脿leg intergeneracional al voltant de la hist貌ria local; tots aquests conceptes聽dibuixaran un circuit cultural a les masades de Santa B脿rbara amb la voluntat de reivindicar el valor de la topografia del patrimoni local, de repensar la tradici贸 i les identitats o simplement de redescobrir el patrimoni oblidat. Tot plegat travessat pels debats de g猫nere.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 48 = 57

脷ltimes not铆cies