HomeSuccessosRoben el desfibril·lador dels baixos de l'ajuntament de Gandesa

Roben el desfibril·lador dels baixos de l’ajuntament de Gandesa

Aquesta matinada han sostret el desfibril·lador ubicat als baixos de l’ajuntament de Gandesa. El fet ha estat denunciat pel mateix alcalde, Carles Luz, a través de les seves xarxes socials, demanant als lladres o als autors de la bretolada que el retornen de manera urgent en tractar-se d’una eina que salva vides”.

Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell segur i efectiu que permet realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d’una persona en aturada cardiorespiratòria (és el que es coneix com desfibril·lar) minuts abans que arribi l’ajut professional. El DEA pot ser utilitzat pel personal sanitari, les persones que tinguin la formació necessària i qualsevol persona que, encara que no tingui la formació, l’empri amb finalitats terapèutiques.

La disponibilitat d’un DEA en un espai públic o en qualsevol entitat, empresa, establiment, servei o domicili particular i la seva utilització abans de l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), s’associa amb gairebé el doble de supervivència davant d’una aturada cardíaca extrahospitalària (ACR).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 69

Últimes notícies