HomeSense categoriaSalut informa el Consell d'Alcaldes del Baix Ebre del pla de reobertura...

Salut informa el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre del pla de reobertura dels CAP a partir del 8 de juny

BAIX EBRE // La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha informat avui el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre del pla de reobertura dels CAP (Centres d’Atenció Primària) tot i que les visites presencials es faran sempre amb cita prèvia. Així ho ha explicat Lleixà al Consell d’Alcaldes que s’ha reunit de forma telemàtica, convocat pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. També han participat en la reunió el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler i el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Joan Alginet. 

Així, la directora dels serveis territorials de Salut ha explicat que aquesta setmana han obert en horari de 8.00 a 15.00 hores, de dilluns a divendres, els CAP de Camarles i l’Ampolla i la setmana que ve ho faran els de Roquetes, el Perelló i Xerta. Lleixà també ha explicat als alcaldes que s’està planificant el reforç d’estiu als CAP de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. Pel que fa als consultoris locals obriran com a mínim un dia a la setmana, a partir del 8 de juny, però sempre amb cita prèvia. “He demanat als alcaldes anar de la mà i vetllar entre tots per la millor atenció a les persones, una atenció que es farà seguint els criteris dels professionals. Cal garantir la seguretat i això només és possible amb la cita prèvia”, ha manifestat Lleixà. 

Per la seua banda, el president de l’ACM ha avançat als alcaldes que en el marc del pla de mandat 2020-2024 s’estan reorientant prioritats i que es preveu la creació d’espais per donar major assessorament en matèria de contractació, gestió del territori o tramitació de subvencions als ens locals. Durant el període de l’emergència sanitària l’ACM ha lliurat als municipis de la comarca 275 mascaretes tèxtils, 1.650 mascaretes quirúrgiques, 3.300 guants i 80 mascaretes FFP2.

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre ha expressat, per unanimitat, la seua solidaritat i suport al COPATE i, particularment, al president de l’ens, Joan Alginet, en referència a l’estafa de què ha estat víctima el Consorci. “Tots els alcaldes del Baix Ebre han traslladat el seu suport al president del COPATE, la denúncia presentada ha permès recuperar més del 50% de la quantitat estafada”, ha dit Faura. 

D’altra banda, el president del COPATE ha informat que aquesta setmana es durà a terme el tercer tractament al riu Ebre per combatre la plaga de la mosca negra, així 

com els tractaments que ja s’han fet en espais naturals al delta de l’Ebre contra el mosquit. També els ha explicat la campanya de prevenció del mosquit tigre que ha posat en marxa el COPATE amb el lema ‘L’aigua que no s’aprofita, l’aprofita el mosquit’.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 67

Últimes notícies