HomeSense categoriaSalut prepararà una estratègia perquè les farmàcies facin tests d'antigen amb garanties...

Salut prepararà una estratègia perquè les farmàcies facin tests d’antigen amb garanties de traçabilitat

TERRES DE L’EBRE // El Departament de Salut aposta perquè les farmàcies facin tests d’antigen, coneguts com a ràpids, per detectar el coronavirus, segons s’ha pronunciat la consellera Alba Vergés aquest dilluns, sense donar-ne gaires més detalls.

El coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha explicat que es preparà un document marc perquè els tests es facin amb “totes les garanties” de traçabilitat; de seguretat per als usuaris i professionals i de privacitat, ja que, ha remarcat, es tracta d’una prova diagnòstica. “No ens interessa que hi hagi aglomeracions de persones, algunes amb símptomes i d’altres, sense. Els tests s’han de fer amb seguretat i poder-ne interpretar els resultats amb totes les garanties”, ha subratllat.

La consellera de Salut ha apuntat que estan treballant per desenvolupar una estratègia conjunta amb les farmàcies per fer tests d’antigen, una aplicació que demanen diversos experts i sectors des de fa unes setmanes. Per la seva banda, les farmàcies s’han ofert a fer-ne si es regula de forma consensuada, segons assenyalen fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB).

Vergés ha destacat que la voluntat de Salut és continuar “ampliant” els usos dels tests d’antigen amb diferents “formes d’intervenció” i que les farmàcies “hi poden entrar també”, però no n’ha concretat cap més aspecte.

Mendioroz ha destacat que és molt important, una vegada es tenen els resultats de qualsevol prova diagnòstica, garantir la traçabilitat d’aquell cas, és a dir, que se’n puguin identificar els contactes i fer-los també el test, així com que les persones facin les quarantenes i els aïllaments corresponents.

Salut ha comprat 8 milions de tests ràpids. Aquestes proves es van començar a utilitzar a mitjan octubre en persones amb símptomes en els primers cinc dies de la seva aparició i després s’han ampliat als contactes estrets.

En la darrera setmana, s’han fet 60.764 tests ràpids, que significa prop de 9.000 al dia. La previsió és incrementar aquest nombre. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va defensar fa uns dies que “hi ha recorregut” per avaluar nous usos dels tests ràpids d’antígens.

Els responsables de Salut han assenyalat que l’estratègia de proves diagnòstiques és que el test ràpid sigui complementari a la prova PCR, però que no la substitueixi, ja que aquesta continua sent la més fiable per a la majoria de casos. Quan es tracta de persones amb símptomes, la fiabilitat és la mateixa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 73

Últimes notícies