HomeTerres de l'EbreSalut proposa un nou edifici ambulatori amb dos plantes d'aparcament soterrades per...

Salut proposa un nou edifici ambulatori amb dos plantes d’aparcament soterrades per al Verge de la Cinta

TERRES DE L’EBRE // El departament de Salut ha posat finalment damunt de la taula una proposta per a resoldre l’accessibilitat i el futur de l’hospital Verge de la Cinta, amb la construcció d’un nou edifici ambulatori que s’afegiria a l’edifici oncològic pendent i que permetria créixer el centre en prop de 15.000 metres quadrats en conjunt. Tota esta part nova es construïria just davant de l’accés principal a l’actual hospital, i el futur edifici ambulatori tindria planta baixa, tres plantes i dos de soterrades que es destinarien a aparcament, per a uns 300 vehicles, amb la qual cosa es desestima definitivament l’aparcament en alçada al tal·lús de l’hospital. A més a més, per a millorar l’accessibilitat al centre, Salut també preveu ascensors des del nucli antic de la ciutat.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, acompanyat de la gerent territorial a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, han realitzat diferents reunions de treball al territori per tal d’abordar el futur de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). 

Comella i Lleixà s’han reunit amb la gerència de l’ICS Terres de l’Ebre i la junta facultativa de l’HTVC, amb l’alcaldessa de la ciutat de Tortosa, Meritxell Roigé i amb representants del territori.

La proposta que hi ha damunt de la taula i sobre la qual treballa el CatSalut per al futur de l’HTVC és la de resoldre, principalment, la part assistencial i de futur del centre. Per aquest motiu es treballa en l’ampliació de l’hospital, que actualment té un volum de 25.000 metres quadrats, i passaria a tenir-ne 15.435 metres més.

Aquests nous equipaments són l’edifici oncològic, amb una superfície de 2.435 metres quadrats que integri oncologia, hospital de dia i radioteràpia, més un edifici assistencial de 13.000 metres quadrats que integri consultes externes, gabinets, atenció nefrològica i una àrea d’investigació, docència i innovació.

Aquesta nova construcció es distribuiria en planta baixa més tres i, segons Salut, proporcionaria una solució de mobilitat a l’aparcament amb la incorporació de dues plantes soterrades amb una capacitat per a 300 vehicles. 

Igualment, la proposta contempla la connexió del recinte hospitalari amb el nucli històric de la ciutat de Tortosa mitjançant la construcció d’ascensors accessibles.

Els terminis amb els quals es treballen tan per a la redacció dels projectes com la seva construcció és de 5 anys amb una previsió d’inversió de 45 milions d’euros. 

Aquesta ampliació permetria l’alliberament d’espais de l’actual edifici poder-hi concentrar-hi tota la tecnologia quirúrgica. Amb la reforma l’HTVC passaria de tenir 3 quiròfans convencionals a tenir-ne 5, tindria 2 quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), ara en té un; i dos quiròfans de cirurgia menor ambulatòria, ara no en té cap. 

El director del CatSalut, Adrià Comella ha afirmat que “aquesta és una proposta realista que soluciona, en primer lloc, la part assistencial, reforçarà la part quirúrgica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i permetrà que continuï exercint com a centre de referència”.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies