HomePolíticaSalvadó, Viña, Pujol i Martos escollits primers candidats comarcals d’Esquerra a les...

Salvadó, Viña, Pujol i Martos escollits primers candidats comarcals d’Esquerra a les eleccions al Parlament

Entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana les quatre federacions comarcals de les Terres de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya han celebrat els congressos per escollir les persones candidates que integraran les llistes electorals al Parlament de Catalunya.

Cada Federació, en doble votació, va escollir la persona a primera candidata de la comarca, i després, en una altra votació diferenciada, la resta de candidats que les acompanyarien. D’acord amb la normativa interna del partit, el Baix Ebre en va escollir dos més, mentre que el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, un més.

Albert Salvadó i Fernàndez, actual president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya i delegat territorial del govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, serà el primer candidat pel Montsià; mentre que Maria Jesús Viña i Ariño, regidora a Tortosa, diputada al Parlament durant la darrera legislatura i actual secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ho serà pel Baix Ebre. Norma Pujol i Farré, que és Secretària Nacional de Supramunicipals i Projectes Locals d’Esquerra Republicana, i directora, de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, serà la primera candidata de la Ribera d’Ebre; i Mar Martos i Martí, que és regidora del grup municipal Alternativa per Gandesa, ho serà per la Terra Alta.

Acompanyant als primers candidats hi haurà l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia i Maigí; l’alcaldessa de Benissanet, Núria Morera i Pedrola; el regidor de Deltebre, Joan Aginet i Aliau; la tinent alcalde de l’Ajuntament de Prat de Comte, Montse Subirats i Gisbert; i el director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez i Fernández.

La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha dit que presentarà una candidatura “majoritàriament femenina i compromesa en la defensa de les Terres de l’Ebre que treballarà per un territori de valors i oportunitats“.

El 2 d’abril l’Executiva Nacional i el Consell Nacional aprovaran l’ordre dels candidats a les llistes electorals, i, per tant, el lloc que ocuparan els republicans ebrencs a la candidatura de la demarcació de Tarragona.

Adjuntem fotografies dels candidats escollits

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Foto: Cedida

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies