HomeMedi AmbientSanta Bàrbara aprovarà la llicència per a construir la planta de compostatge...

Santa Bàrbara aprovarà la llicència per a construir la planta de compostatge si els informes són favorables

La plataforma veïnal ‘No a la planta de compostatge a la plana del Montsià’ ha estat recollint signatures durant tot el cap de setmana passat -i ho tornarà a fer este vinent-, per tal d’intentar evitar la consolidació del projecte a Santa Bàrbara. Tot i que no faran pública la xifra total de gent que ha signat les al·legacions en contra de la planta de compostatge per al tractament de gallinassa i purins d’Ecompost de l’Ebre SL (Padesa) fins que les entreguen a l’Ajuntament -el termini per a presentar al·legacions al projecte acaba el 17 de març-, l’activista i impulsor del grup veïnal, Enrique Lange, assenyala que “ens agradaria arribar a les 600 al·legacions”.

Esta setmana detallava a La Plana Ràdio que “en només tres hores es van recollir 200 signatures i ens vam quedar sense fulls per a signar”. Entre les al·legacions, Lange destacava “la proporcionalitat de tones vegetals un 25% en contra de les ramaderes, que són d’un 75%; així com la problemàtica dels lixiviats, sobretot enfocats amb la capacitat d’absorció en cas de pluges abundants que tindria la planta d’estes aigües, saber quant tardaria a filtrar si hi hagués una afectació o que els sensors que s’hagen d’instal·lar que s’apliquen en tres o quatre punts del terme per a obtenir dades de l’estat del subsòl”.

Tot i els diversos intents des d’Ecompost de l’Ebre per a explicar el projecte, no han convençut el grup opositor veïnal. El dijous passat, l’assessor de plantes de compostatge i agricultura ecològica, Josep Ramon Sainz, detallava també a La Plana Ràdio que el tipus de residus que es tractarà en la planta són dejeccions per a fer un compost per a l’agricultura ecològica. “Hem de deixar de ser alarmistes, perquè no és una planta de merda, és una planta de transformació de dejeccions ramaderes”, que afegia que en l’agricultura ecològica “en comptes de dixar que la merda vaja als rius i es lixivie als aqüífers el que fem és gestionar-la”.

Després del cap de setmana de recollida d’al·legacions per part de la plataforma veïnal, l’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés, ha determinat que quan arriben al consistori les traslladaran al Consell Comarcal per a la ponència ambiental. En relació amb la consulta popular per a conèixer l’opinió dels planers i planeres, l’alcalde recorda que l’equip de govern li dona suport, però que en tot cas “són consultes no referendàries, és a dir, no són consultes vinculants”. A més, Ollés ha dixat clar que “si tots els informes que queden pendents són favorables, per molt que es vulga la no implantació de l’activitat, no quedarà més opció que aprovar la llicència de posada en funcionament, perquè en cas de no fer-ho, podria comportar conseqüències en l’àmbit jurídic, com ara contenciosos”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies