HomeCiènciaScience Needs You! torna a Roquetes el 2 d’octubre per a divulgar...

Science Needs You! torna a Roquetes el 2 d’octubre per a divulgar “l’exploració de l’espai”

Per segon any consecutiu tornen a les Terres de l’Ebre les jornades de divulgació científica Science Needs You! (SNY!) que promouen l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), que enguany tenen com a fil conductor L’exploració de l’espai: noves oportunitats per a la ciència i la tècnica i que ha escollit com a protagonista històric Robert Hutchins Goddard, pioner i inventor del coet a propulsió.

Com en l’edició anterior, l’esdeveniment s’estructurarà al voltant d’una jornada principal (el 2 d’octubre) de conferències i debats que comptaran amb la participació d’alguns dels més destacats científics i emprenedors del país, i algunes activitats complementàries que es faran abans i després.

Tal com explica el president de l’ACDIC, Carlos F. Sopuerta, “este any els jóvens que assistixen a les jornades tindran l’oportunitat de conèixer i parlar amb gent que treballa actualment en primera línia en l’exploració de l’espai”; mentre la secretària de l’ACDIC, Àngels Yécora, ha remarcat el fet que “una altra funció de les jornades és, a través dels seus ponents, exemplificar que a Catalunya es tiren endavant empreses de valor afegit molt important, que poden servir per a despertar vocacions entre els jóvens”.

L’acte central tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes amb les conferències Una ciutat a Mart de Guillem Anglada Escudé, investigador Ramon y Cajal a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICE, CSIC); Reptes tecnològics de la indústria aeroespacial per Joan Manel Casalta, enginyer de telecomunicacions, director del Departament de Ciència a l’empresa SENER; Observant l’univers des de l’Observatori Europeu Austral del Dr. Xavier Barcons, professor d’Investigació del CSIC, doctor en Física i director de l’Observatori Europeu Austral. A més del col·loqui Reptes futurs a l’exploració de l’espai, en què prendran part Guillem Anglada, Joan Manuel Casalta i Carlos F Sopuerta, físic, científic titular a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICE, CSIC) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Tots tres moderats pel divulgador científic Sheddad Kaid-Salah Ferron. Aquell dia a la tarda, es farà també una visita guiada a l’Observatori de les Terres de l’Ebre guiats per David Altadill, director de l’Observatori de l’Ebre.

Per a assistir a la jornada cal inscriure’s en este formulari: https://forms.gle/ZoKSGakpuHyg4AjV9

 

SNY!

‘SNY-Science Needs You!’ (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) i que compta amb el suport, juntament amb altres institucions, de l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Roquetes, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Física, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, l’Observatori Terres de l’Ebre, el Museu de l’Empordà i el Museu del Joguet de Catalunya.

L’objectiu principal de Science Needs You! (SNY!) és presentar la ciència com la gran aventura i repte dels éssers humans, i també com el principal motor de desenvolupament tecnològic, benestar i coneixement.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 61

Últimes notícies

-->