HomeComunicacióServei públic

Servei públic

La incertesa jurídica del dia de les eleccions catalanes ens ha portat a tots de corcoll. La junta de govern de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya no teníem previst fer cap debat.

La pandèmia ens afecta de ple a tots, també als mitjans de comunicació  i als seus treballadors i treballadores. Un “treball essencial” en moments d’estat d’alarma i de confinaments. Vull fer públic el meu reconeixement als i les periodistes i a tots els comunicadors  pel seu treball en estos mesos tan complicats. Les redaccions s’han reduït i els mitjans pateixen molt.

A finals de gener Dani Sainz, cap d’informatius de Canal Terres de l’Ebre, em va plantejar la possibilitat de fer un debat electoral del 14-F a un espai gran, per a poder assumir les mesures sanitàries actuals. Posteriorment Josep Maria Arasa, del mateix mitjà, em va fer la mateixa proposta. Vaig plantejar aquesta possibilitat a la Permanent del CPC i a la Junta de Govern de l’Ebre. Van dir que sí. La maquinària del Col·legi es va posar en marxa.

No ha estat fàcil. Volíem fer un debat territorial tot i no ser demarcació electoral. El Col·legi es va posar en contacte amb totes les formacions polítiques que van obtenir representació a les ultimes eleccions, d’acord amb el que diu la Junta  Electoral Central. Aquest organisme jurídic, en resolució del 2015, va obligar a tenir en compte també en debats electorals el que anomenen “grups polítics significatius”.

Finalment set formacions polítiques van acceptar participar en el debat. Ciutadans, ERC, Junts, PDeCAT, PSC, Unides Podem i la CUP van acceptar la nostra proposta. El PP i VOX van declinar de participar-hi.

Tots els mitjans de comunicació del territori  es van sumar a la proposta que va promoure el Col·legi. Vull agrair a tots els professionals la seva implicació. A la junta del CPC de les Terres de l’Ebre, a Sílvia, Anna i Rosa, a Dani i Albert, i als tècnics de les dos teles, Canal Terres de l’Ebre i Canal 21, encapçalats per Jordi i Manolo.

El periodisme és i ha de ser un servei públic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 37

Últimes notícies