HomeJustíciaS’ha fet justícia amb la llibertat d’informació

S’ha fet justícia amb la llibertat d’informació

L’Audiència Provincial de Tarragona ha ratificat de forma inequívoca la decisió de la jutgessa del penal número 2 de Tortosa, que va absoldre l’editor i l’exdirector del setmanari l’ebre del delicte de calúmnies del qual els acusava l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, per unes informacions que qüestionaven el finançament del centre de rehabilitació de Batea.

La jutgessa de Tortosa dixava clar que els informes de l’administració sanitària i els documents utilitzats per a fer els articles, alguns dels quals precisament formaven part de la causa que s’estava instruint contra Paladella mateix per la supressió del concert amb la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, abocaven dubtes sobre la regularitat de la destinació del diner de la càpita assignada a l’Hospital de Móra d’Ebre, i el tribunal provincial considera que la jutgessa va valorar d’una forma completa, lògica i congruent els mitjans de prova, personal i documental, practicats en el judici oral.

El que va fer este periòdic, i l’autor dels articles, Joaquim Rambla, va ser constatar aquells dubtes respecte a la desviació de partides de la càpita sanitària Altebrat i posar-los al descobert, a partir de reunions i comunicacions reproduïdes de forma veraç i i lícita. Es va oferir una informació de rellevància pública amb diligència informativa.

A partir d’aquí, Paladella va reaccionar acudint de forma insòlita a la via penal i demanant inicialment per als acusats penes de presó que podien suposar presó efectiva, cosa que ha superat totes les línies vermelles dels atacs contra la llibertat d’informació en este territori, que malauradament no són una excepció. L’ofensiva de Paladella i dels seus advocats ha comportat un embargament econòmic difícil d’entendre, i ara ja naturalment aixecat, i molt probablement buscava -estèrilment- l’embargament periodístic d’un projecte avalat per dècades de servei públic.

L’absolució definitiva d’este mitjà i de dos dels seus professionals de referència no és només una bona notícia per a l’empresa que edita l’ebre, per als dos periodistes i per al seu entorn, sinó que ho és també per a la llibertat periodística, cosa que haurien de celebrar la resta de mitjans i els òrgans o institucions que els representen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies