HomeSocietatSimulacre d'evacuació d'incendi a l’escola Joan Baptista Serra d'Alcanar

Simulacre d’evacuació d’incendi a l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar

Dimecres va tenir lloc un simulacre d’evacuació d’incendi a l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar, on hi van participar els 600 alumnes i el cos docent. L’actuació es va gestionar conjuntament amb la Policia Local, el Cos de Bombers, el SEM i el Departament d’Educació.

El simulacre va consistir en la recerca i extinció d’un incendi, que en aquest cas es situava a la planta baixa, l’evacuació de l’alumnat i el personal tècnic, així com de les persones alienes presents en el centre de treball.

També es van fer maniobres de rescat de les persones que suposadament estaven confinades i l’assistència sanitària. El director de l’escola, Josep Enric Forcadell Roman, ha ressaltat el treball en equip i ha explicat que “durant el curs ensenyem a l’alumnat com sona l’alarma i li expliquem una història que serveix per a fer entendre que quan ella sona, hem de sortir ràpid i amb fila. Ho van entendr perfectament i per això el simulacre va anar molt bé”.

Aquests simulacres serveixen per a testar la reacció del personal del centre, la coordinació amb els serveis d’emergència, així com identificar punts de millora dels procediments i plans d’evacuació.

En aquest sentit, Jordi Bort, regidor de Governació i Seguretat i un dels bombers que va participar en l’operatiu, detalla que “el pla s’emmarca dintre els protocols que el centre disposa i que es posa en marxa en jornades com aquesta. Serveixen per a reforçar les maniobres i per detectar buits per tal de millorar la seguretat del centre i l’eficiència del cos de bombers”. A més, el regidor s’ha mostrat satisfet i ha volgut “agrair la participació del cos de bombers, la policia local, SEM i la comunitat educativa, ja que són en casos com aquests que podem millorar la situació d’emergència”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies