HomeTurismeLa Diputació de Tarragona ofereix als ajuntaments solucions per evitar la massificació...

La Diputació de Tarragona ofereix als ajuntaments solucions per evitar la massificació als espais naturals

Contractar agents cívics, senyalitzar i regular els accessos o millorar la recollida de residus als espais naturals. Estes són algunes de les solucions que proposa la Diputació de Tarragona als ajuntaments de la demarcació per fer front a l’augment de visitants que han experimentat els espais naturals durant els últims mesos, especialment els espais naturals protegits. Una situació que ha estat motivada per la pandèmia i que requereix solucions per evitar la massificació i compaginar el gaudir de la natura amb el respecte i la cura del medi ambient.

Per fer front a esta situació, la Diputació de Tarragona posa a l’abast dels ajuntaments mesures perquè puguin sensibilitzar a la població i regular l’ús dels espais naturals. Estes mesures compten amb el suport econòmic i tècnic de la institució supramunicipal i tenen com a principal objectiu preservar els espais naturals (en especial els espais naturals protegits), afavorint-ne un ús responsable en benefici de la salut de les persones i de la conservació dels valors i serveis ecosistèmics que ens ofereix la natura.

A través d’accions informatives i pedagògiques, es pretén fomentar el respecte i la preservació del medi natural, alhora que s’aconsegueix que se’n pugui gaudir de forma cívica i responsable.

Són les següents:

  1. Sensibilització als visitants amb la presència  d’agents cívics que informin i orientin els usuaris i amb la instal·lació de cartelleria en els punts més emblemàtics per tal d’identificar-los com a espai natural protegit
  2. Control d’accessos i estacionament mitjançant la senyalització i la regulació d’espais d’aparcament. Per a la realització d’estes dues actuacions, els ajuntaments poden sol·licitar ajuts a través de la convocatòria de Salut Pública per generar entorns més resilients, segurs i saludables (https://seuelectronica.dipta.cat/). Així mateix, els ens locals poden sol·licitar a la Diputació el model de disseny i contingut de la cartelleria per tal de senyalitzar, de forma homogènia, els espais que ho requereixin.
  3. Recollida de residus i sensibilització per millorar la recollida de residus i impulsar accions de sensibilització, els ajuntaments  poden sol·licitar ajuts a través de la convocatòria per a la transició energètica i acció climàtica.
  4. Elaboració d’una ordenança reguladora de l’ús públic. Des de la Diputació de Tarragona es redacta un model tipus d’ordenança municipal per regular l’ús públic dels camins municipals, amb l’objectiu de donar suport a les diferents mesures establertes pels municipis per protegir el medi natural.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies