HomePolíticaTiren endavant els pressupostos municipals de Santa Bàrbara, tot i l’oposició d’ERC...

Tiren endavant els pressupostos municipals de Santa Bàrbara, tot i l’oposició d’ERC i PSC

El passat 23 de desembre, el ple extraordinari de Santa Bàrbara va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici del 2022, que ascendix a 3,6 milions d’euros, gràcies al suport dels dos regidors no adscrits i un regidor del Moviment Alternatiu Planer (MAP). En canvi, ERC i PSC van votar en contra de la proposta presentada per Junts x Santa Bàrbara.

Es tracta d’uns comptes continuistes amb pocs canvis respecte dels anteriors. Entre les inversions s’inclou la cinquena fase d’execució al consistori per a dixar acabada la planta baixa i poder fer el trasllat a les oficines municipals, després de vuit anys situades de manera provisional a l’edifici del Mercat.

L’alcalde del municipi, Antonio Ollés, va determinar que entén que per a l’oposició no siga una obra de les més importants, però afegia que “des del 2014 que es repetix este argument i s’han fet passar davant altres treballs, com la remodelació de l’Smartcentre, l’hotel d’entitats, els carrers que s’han arranjat… L’any 2022 ja toca que acabem la cinquena fase i puguem recuperar la funcionalitat de l’edifici”. L’obra es licitarà amb un cost de 430.000 €, 232.000 € dels quals seran finançats per la Diputació de Tarragona. Per a poder fer-ho està prevista una sol·licitud d’un crèdit de 200.000 €, però sense incrementar cap impost.

La proposta va comptar amb els vots a favor dels regidors no adscrits, Àngels Bayerri i Joaquim Martí. Tot i no veure bé el crèdit que es vol fer, ja que serà una “llosa” que es dixarà a l’equip de govern que entre en les eleccions municipals del 2023, Martí assenyala que acabar l’Ajuntament és “un tema important”, però veu prioritari finalitzar el carrer Aire i les basses de laminació. Tanmateix, va dir: “No podem votar-hi en contra i prorrogar els pressupostos, perquè si no, el poble no avançarà”. També va rebre el suport del regidor de MAP Adrià García, que tot i mostrar-se crític que l’Ajuntament faça un préstec per a acabar l’edifici i hipotecar el pròxim govern, “la resta està bé”.

El grup d’ERC lamentava no haver pogut participar en l’elaboració dels comptes tot i haver-hi enviat propostes, així com de no disposar de marge de negociació perquè l’equip de govern va dir que l’Ajuntament es feia ‘sí o sí’. Els republicans, que tot just van dixar de formar part de l’equip de govern el passat mes de setembre, també estan en desacord de fer este préstec per a acabar una obra “faraònica” que no consideren prioritària, i que, pensen que és “per a fer-se la foto amb l’obra de l’Ajuntament” ara que “s’apropen eleccions”.

Al seu torn, la socialista Eva Franch pensa que els pressupostos inclouen partides innecessàries i inamovibles, al mateix temps que va mostrar-se crítica amb les partides “irrisòries” que s’han pressupostat per a Joventut o Participació Ciutadana, per la qual cosa va votar-hi en contra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 40

Últimes notícies

-->