HomeTerres de l'EbreTivissa escalfarà els centres educatius amb la nova xarxa de calor impulsada...

Tivissa escalfarà els centres educatius amb la nova xarxa de calor impulsada per la Diputació

RIBERA D’EBRE // Per la Diputació de Tarragona. Tivissa serà el primer municipi a posar en marxa aquesta xarxa de calor i ho farà a través d’una nova caldera d’estella que s’ha instal·lat al pati de l’escola, i que traurà el combustible de la biomassa de la serra de Llaberia.

D’esta manera, es vol complir amb un doble objectiu: l’eficiència energètica i la sostenibilitat a l’hora d’escalfar equipaments públics i, a la vegada, gestionar de forma eficient els boscos del municipi. Es calcula que, amb la nova xarxa de calor, l’Ajuntament de Tivissa aconseguirà evitar l’emissió de 49 tones de CO2 a l’atmosfera i reduir en 16.000 euros la factura de la llum. La presidenta de la Diputació de Tarragona va visitar el nou equipament el passat dissabte -dia 3- i va destacar que “la idea és produir energia a través de l’estella dels boscos de proximitat, de manera que reduïm les emissions de diòxid de carboni, també retallem despesa a la factura de la llum i, a més a més, és un projecte d’economia circular perquè a la vegada es fa una gestió dels boscos sostenible i es reduïx el risc d’incendi”.

El cost de la instal·lació de la caldera i la xarxa de calor a Tivissa ha tingut un cost de 101.600 euros i ha comptat amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEDER), coordinat per la Diputació de Tarragona. El projecte de la xarxa de calor preveu instal·lar calderes de biomassa, en sis municipis de les Terres de l’Ebre. A més de
Tivissa, s’instal·laran a Gandesa, Rasquera, Horta de Sant Joan, la Fatarella i la Sénia.
A banda de la instal·lació de la xarxa de calor que promou la Diputació, l’Ajuntament de Tivissa treballa per a instal·lar una altra caldera al càmping alberg municipal. “Tenim un terme municipal molt gran i la majoria és superfície boscosa, així que volem aprofitar este recurs per a treballar en l’eficiència energètica a la vegada que tenim una gestió sostenible del bosc”, destacava l’alcaldessa de Tivissa, Montse Perelló.

 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 48

Últimes notícies