HomePolíticaTomàs: “Si Esquerra Republicana és forta a les Terres de l’Ebre, les...

Tomàs: “Si Esquerra Republicana és forta a les Terres de l’Ebre, les Terres de l’Ebre són fortes a Catalunya”

La gestió de l’aigua i el suport a la pagesia, són dos dels temes que han centrat la reunió de la Coordinadora institucional de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana. Albert Salvadó, president de la Federació, ha destacat que Esquerra Republicana i el Govern de la Generalitat rebutgen la interconnexió de xarxes per portar aigua de l’Ebre a Barcelona, i “aquesta és una actitud favorable i respectuosa amb les Terres de l’Ebre”. “Estem davant el primer Govern de Catalunya 100% anti-transvasista”, ha afirmat, afegint que “això per a les Terres de l’Ebre és molt important”.

Salvadó ha demanat a la resta de forces polítiques “que tinguin un posicionament clar i transparent, a nivell de país, sobre el seu model i els transvasaments, com estem tenim Esquerra, perquè hi ha partits que es posen de perfil, bé abstenint-se al Parlament, com Junts, o bé, esperant que decideixi el Govern sobre la sequera, com el PSC” ha apuntat.

Adam Tomàs, vicepresident de la Federació, ha manifestat que “sempre que hi ha hagut un període de transformació de les Terres de l’Ebre, ha sigut perquè Esquerra Republicana ha estat al Govern de la Generalitat”. I ho ha exemplificat amb alguns dels projectes estratègics que porten a terme “Hem posat al capdavant de l’agenda política la protecció del Delta, que avui en dia s’està aplicant, o, també, el nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre, amb un model de consens i de treball amb tots els actors”. D’aquí, que hagi reivindicat que “si Esquerra Republicana és forta a les Terres de l’Ebre, les Terres de l’Ebre són fortes a Catalunya”.

Maria Jesús Viña, secretària general de la Federació, ha defensat que “Esquerra sempre hem estat compromesos amb el sector pagès, ramader i pesquer, presentant iniciatives al Parlament, a Madrid o a Europa. A tot arreu hem votat a favor de la pagesia, mentre que altres, com Junts o PSC, a Madrid i Europa, que és on es prenen les veritables decisions, han votat iniciatives que han estat contràries als interessos del sector primari”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

67 + = 69

Últimes notícies