HomeSocietatTorna el Circuit de Penyes de la Cinta amb més de 1.200...

Torna el Circuit de Penyes de la Cinta amb més de 1.200 penyistes, rècord històric

Si hi ha una cosa que fa úniques a les Festes de la Cinta és, sens dubte, les seues penyes i el circuit tradicional que fa que cada any es reunisquen més de 500 persones. Enguany, a part de tornar a recuperar les Festes i tot el que representen, el Circuit de Penyes té una nova organització i va a càrrec de sis jóvens del territori que han pres el relleu de Nuri, encarregada de les proves de penyes de les Festes de la Cinta, que ja s’ha convertit en tot un referent per la ciutat.

“Som un grup de gent que hem decidit fer un pas endavant ara que la Nuri ha decidit fer-se a un costat en l’organització. Tots els que ens hem posat a l’organització som persones que estem molt ficades des de fa molts anys en tot el tema del Circuit de Penyes: alguns porten 10 anys, fins i tot 20. Ara estem en un punt que ens ve de gust format part de l’organització i, a part, sempre es necessita que hi haja algú al capdavant”, explica Chris Edwards-Westlake, uns dels nous organitzadors, conjuntament amb Lluís Blasco, Marc Sagrera, Jordi Estrada, Carmensina Pons i Christian Carranza.

Ja fa anys que les penyes tenen un significat molt fort per a la ciutat de Tortosa i, sobretot, per a les seues Festes. Les penyes simbolitzen tot el moviment de les persones jóvens i no tan jóvens de la ciutat, i en certa manera, a través de les proves que s’hi fan, es dona vida a la ciutat i a les Festes.

Enguany, hi ha hagut un increment força notori en la participació, amb 54 penyes s’ha passat de 800 persones inscrites a més de 1.200. “Este any hi ha tantes penyes inscrites perquè es nota que la gent té moltes ganes de festa. Les penyes veteranes han endarrerit retirar-se, ja que no van tenir unes últimes Festes. I, a part, comptem amb totes les noves penyes jóvens que han esperat per a tornar-se a apuntar. És l’acumulatiu de dos anys sense Festes. És per això que hem hagut d’adaptar el format de penyes a proves multitudinàries on tothom puga participar en tot”, afegix l’organitzador.

L’objectiu principal de les proves de penyes és potenciar, impulsar i crear el sentiment de penya que fa anys que es va formar a la ciutat tortosina. L’objectiu és, a través de les diferents proves que es fan, esportives, creatives, desfilada, concurs de paelles, concurs d’andròmines, jocs de taula, gimcana, jocs d’enginy, cursa de vins, tirada de corda o altres activitats que es fan al llarg de Festes, donar vitalitat a Tortosa i que tothom s’adone que ja han arribat les Festes. “Intentem barrejar proves físiques amb proves creatives, i fer una mescla, perquè d’esta forma tothom puga participar en allò que més li agrade. També volem fer proves que el públic i la gent de la ciutat puguen veure des de fora”, afegix Chris.

Al final de les Festes, s’atorguen els diferents premis a les penyes, molts dels quals venen de patrocinadors de la ciutat; i finalment es dona un premi final a la penya guanyadora, un premi que encara està per decidir.

Enguany, s’inclou una novetat al Circuit de Penyes, perquè també hi tinguen cabuda la resta d’actes que hi ha dins del programa de Festes. “Som conscients que no tot gira al voltant del Circuit de Penyes, sinó que Festes implica més coses, com la processó, el repartiment de panoli, l’ofrena… Volem animar les penyes a participar en tots estos actes, i és per este motiu que hem decidit crear una sèrie de punts extra que es tindran en compte per a sumar punts a la qualificació final. D’esta forma, a través d’estos punts extres, invitem la població a participar activament als altres actes de les Festes. A més a més, una altra novetat és que s’ha creat una xarxa de voluntaris lila, on este divendres es farà la primera formació, dirigida a 40 voluntaris”, destaca un dels organitzadors.

A banda, un altre dels punts claus d’estes Festes i que hi juga un paper fonamental són les xarxes socials, amb la creació del perfil @penyestortosa, en què es publica tota la informació rellevant, així com les diferents proves per a guanyar punts extres o la votació per a decidir la temàtica de la desfilada o el dj. que vindrà a la nit.

Ara, pocs dies abans d‘encetar les noves Festes de la Cinta, es respira una mescla de sentiments. Per una banda, molts de nervis perquè tot surta tal com està previst, però també moltes ganes de festa i de reviure les Festes com es coneixien. “Per a mi, el que fa úniques a les Festes de la Cinta és que són una mescla de tradició i joventut”, conclou Chris Edwards Westlake, organitzador del Circuit de Penyes.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies