HomeSocietatTorna RIHIHIU, el crit ancestral de la pagesia convertit en festival a...

Torna RIHIHIU, el crit ancestral de la pagesia convertit en festival a Santa Bàrbara

Santa Bàrbara acollira la segona edició del Rihihiu un crit que feien els pagesos i les pageses del municipi per avisar als veïns que havien arribat a la llar o al tros.

A partir del simbolisme d’esta pràctica, l’any passat, les creadores i activistes Annes Zaera i Zoraida Roselló i l’Ajuntament de Santa Bàrbara (amb la complicitat també d’associacions locals i del digital de cultura Surtdecasa.cat) van posar en marxa el RIHIHIU, un festival participatiu d’arts vives a les masades del municipi.

Es tracta d’un festival d’arts escèniques de petit format que pretén recuperar el patrimoni immaterial i la història del poble articulant representacions artístiques contemporànies.

Així, la programació està pensada per abordar temàtiques vinculades a les històries de vida, a la quotidianitat i a les manifestacions culturals locals amb una perspectiva inclusiva i de gènere. I tot plegat a través del treball comunitari amb persones del poble i de totes les edats, participants directes d’algunes de les performances i accions programades.

El certamen tindrà lloc del 21 al 23 d’octubre i la programació abordarà temàtiques vinculades a les històries de vida, a la quotidianitat i a les manifestacions culturals locals.

Tot plegat es podrà veure un espectacle de circ amb Amer Kabbani i la Coral de Rihihius, un concert Paolo Angeli, una desfilada de majorettes on participarà l’artista escocès Graham Bell Tornado, l’exposició Pèls i muntanya d’Aura Roig, la geògrafa Rosa Cerarols, l’artista Jaume Vidal entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 89

Últimes notícies