HomeEconomiaTortosa aprovarà una modificació pressupostària per cobrir les pistes esportives del Temple...

Tortosa aprovarà una modificació pressupostària per cobrir les pistes esportives del Temple i rehabilitar Bonete

El govern de Tortosa proposarà una modificació pressupostària de crèdit extraordinari i suplement de crèdit per un import global de 3,3 milions d’euros per fer efectiu el pagament de l’increment salarial del 0,5% als treballadors de l’Ajuntament; necessitats sobrevingudes com el sinistre de l’escorxador; el pagament de compromisos adquirits i diverses actuacions d’inversió, entre les quals la cobertura de les pistes esportives del Temple i la rehabilitació del fortí de Bonete. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la primera tinenta d’alcaldia, Mar Lleixà; el segon tinent d’alcaldia, Víctor Grau i la regidora d’Hisenda, Maria Jesús Viña, han presentat avui la proposta que es dictaminarà demà a la comissió informativa de Governança Municipal i es debatrà en sessió plenària la setmana que ve.

La modificació pressupostària que el govern portarà al plenari permetrà finançar la cobertura de les tres pistes esportives del barri del Temple amb una nau desmuntable, que ocuparà una superfície de 1.350 metres quadrats. Una construcció pionera que permetrà satisfer les necessitats esportives de la ciutat amb una inversió de 310.000 euros.

Una altra de les inversions que es finançarà amb aquesta modificació pressupostària serà la rehabilitació del fortí de Bonete, amb una aportació de 140.000 euros que se sumaran als 210.000 euros que ja hi ha al pressupost de 2024 per tal de poder executar el projecte. També es dedicaran 261.000 euros a l’actuació a la plaça de l’Absis; 80.000 euros a l’adequació de l’espai Moreira; 256.000 a les obres de millora del Teatre Auditori Felip Pedrell; 8.500 euros a la rehabilitació de l’àliga i els gegants àrabs Nabil i Zoraida i les aportacions per inversions a les EMD de Jesús (76.000 euros), Campredó (22.000 euros) i Bítem (22.000 euros).

Plantegem una modificació pressupostària que utilitza el finançament a través del fons de contingència, el romanent de tresoreria, la formalització d’un préstec, les baixes de crèdit per inversions que es finançaran amb subvencions i una subvenció de la Diputació per les llars d’infants“, ha explicat l’alcalde. Pel que fa a les inversions es finançaran amb un préstec d’1,2 milions d’euros.

La regidora d’Hisenda ha detallat que s’utilitzarà el finançament del fons de contingència amb un import de 358.651,37 euros; un romanent de tresoreria de 690.000 euros per fer front al pagament de compromisos adquirits i altres baixes de crèdit de 654.769,77 euros per les subvencions aconseguides per la climatització del mercat i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, entre altres. Amb aquest finançament es podrà atendre el pagament pendent al COPATE; estudis de l’àrea d’Urbanisme; els Bons Tortosa i l’edició de Festast.

Finalment, la modificació pressupostària incorpora un suplement de crèdit finançat amb un nou ingrés de la Diputació de Tarragona, de 370.000 euros, en el marc del pla Impuls Dipta, per la construcció de les llars d’infants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies