HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catTortosa, capital de les Terres de l’Ebre

Tortosa, capital de les Terres de l’Ebre

Durant 90 anys, un dels més grans estímuls per als meus projectes i les meues il·lusions ha estat l’estima per Tortosa. Estic convençuda que és un sentiment comú per molts de tortosins i tortosines. Això em porta però a una reflexió que m’entristeix: Hem sabut aprofitar els valors que tenim de tota mena, la nostra riquesa cultural, històrica?

Un dels nostres defectes, que no ens deixa arribar més amunt d’on estem, com ben segur molts voldríem, és la manca de cooperació entre els polítics que ens governen. Si tots, tots, pensessen més en Tortosa que en el seu grup polític, si escoltessen els altres, ben segur que la nostra ciutat hauria millorat molt més.

Vaig sentir fa un temps un jove polític dir: “Tots, vol dir tots” i em va agradar l’entusiasme. Tant de bo sigues així, seria la solució a molts dels nostres problemes. Però basta que una idea la tingue un altre grup que no és el que governa, per rebutjar-la. El poble va per un costat, i el comportament dels polítics per un altre…

Jo, que tinc obsessió perquè Tortosa sigue valorada com a capital de les Terres de l’Ebre, veig en tristesa que en els mitjans es parla sovint de Terres de l’Ebre, de plans conjunts entre pobles del Delta, de projectes artístics i culturals nous a Deltebre o a Amposta…però, i Tortosa? On ha quedat la seua capitalitat natural i històrica que sempre havia tingut?
Realment, trenca el cor passejar per molts carrers de la nostra ciutat, amb comerços tancats, amb una imatge de deixadesa…Mentre la “marca Terres de l’Ebre” puja, on queda Tortosa capital?

Voldria traslladar-vos la meua estima incondicional per Tortosa i compartir en vatros esta preocupació per la nostra benvolguda ciutat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 84

Últimes notícies