HomeCultura‘Tortosa’, el nou himne creat per a la Capital de la Cultura...

‘Tortosa’, el nou himne creat per a la Capital de la Cultura Catalana

Tortosa és el nou himne de la ciutat composta amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i composta per Arturo Gaya, un himne que vol expressar la vida quotidiana i la història de la ciutat

La cançó és interpretada per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, la Banda de Música i vuit corals: els cors Flumine, Tyrichae, LaBinota, Orfeó Tortosí, ARTS, coral Vent De Dalt, Conservatori de Música de Tortosa i l’Espai Cos i Veu. A banda, s’ha creat un material didàctic específic,  amb els arranjaments per a banda de Juanjo Grau i per a cors de Josep Ollé, perquè les escoles puguin treballar la cançó i descobrir els espais patrimonials i culturals de la ciutat. A finals de 2021 està previst, a mode de cloenda, una cantada de l’himne amb totes les escoles.

L’himne es va gravar entre el febrer i el març juntament amb un vídeo, que forma part de l’exposició sobre els aspectes que singularitzen la cultura tortosina. El seu objectiu és convertir la cançó amb un referent tortosí i que, d’esta manera, esdevinga un himne de la ciutat.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 94

Últimes notícies