HomeSalutTortosa farà una nova marató de donació de sang, el 21 d'abril

Tortosa farà una nova marató de donació de sang, el 21 d’abril

El divendres 21 d’abril tindrà lloc una nova edició de la Marató de Donants de Sang de Tortosa. En aquesta ocasió, ho farà en una nova ubicació, a l’Espai Joan Moreira (antiga SAMO) a Ferreries.

La Marató es marxa el repte d’aconseguir que s’hi apropin més de 500 tortosins i tortosines per poder restablir les reserves de sang en uns nivells òptims després de Pasqua. I és que els canvis de rutina en les festivitats són un dels factors que fan baixar més les donacions de sang, fins al 20%.

Sota el lema “lo goig és donar-ne” la marató fa una crida per tal d’animar més persones a fer l’acte solidari, generós i altruista de donar sang.

La jornada s’allargarà des de les 10 fins les 21 h i, tot i que hi pot anar tothom en el moment que millor li vagi, l’organització recomana inscriure’s prèviament a la wweb donarsang.gencat.cat per tal de planificar adequadament el flux de persones.

L’any passat, al 2022, la Marató va aconseguir 2.442 donacions de sang a Tortosa, 228 més que al 2021.

Gràcies a aquestes donacions s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts, i en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans.

3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 25

Últimes notícies