HomeSocietatTortosa tindrà una llar d’infants municipal a l’edifici de Creu Roja i...

Tortosa tindrà una llar d’infants municipal a l’edifici de Creu Roja i oferirà 74 places gratuïtes

Tortosa tindrà una nova llar d’infants municipal. L’Ajuntament ha arribat a un acord amb Creu Roja per a posar en marxa, ja de cara al curs vinent, una nova escola bressol a les instal·lacions de l’entitat, al carrer Ramon Berenguer IV. Oferirà 74 places públiques, que seran gratuïtes. L’objectiu és donar un nou servei, sobretot adreçat a les persones en risc d’exclusió social i que no tenen facilitat per a accedir a places privades.

Actualment, la Creu Roja a Tortosa ja disposa d’una vintena de places de llar d’infants, però les seues instal·lacions podrien abastir fins a 74 xiquets i xiquetes de menys de dos anys d’edat. Per això, l’Ajuntament ha optat per aprofitar l’edifici de l’entitat i posar en marxa la nova llar d’infants pública i municipal. “Ho fem en col·laboració amb una entitat social de la ciutat i per a oferir un servei de qualitat a la gent que més ho necessita”, va assegurar este dijous -dia 20- l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Es preveu que les 74 places siguen gratuïtes de cara al curs vinent, ja que la Generalitat ha atorgat, des d’este curs, un ajut de 1600 euros anuals per a xiquets o xiquetes que cursen P2 a les llars d’infants públiques, per tal de garantir la gratuïtat del servei. Està previst, a més, que este ajut es faça extensiu als nadons de P1 de cara al proper curs. “Serà un pas endavant per a moltes famílies. A Tortosa, ara mateix, hi ha suficient oferta de places de llars d’infants, i cap xiquet es queda sense plaça, però ara podem oferir també este servei i millorar el benestar de la població”, ha assegurat Roigé.

L’Ajuntament llogarà les dependències de l’edifici de Creu Roja a Tortosa per a posar en marxa la nova llar d’infants municipal i després traurà a concurs la gestió de la nova llar d’infants municipal. L’edifici ja es troba plenament operatiu i condicionat, i no serà necessari fer-hi cap tipus d’obra.

Al ple del proper 7 de novembre està previst que es constituïsca ja la comissió que ha de gestionar la posada en marxa del nou servei i que estarà presidida per la regidora d’Ensenyament, Cinta Espuny. En els propers mesos, la comissió treballarà en la redacció del reglament que ha de regir el funcionament de la llar d’infants, elaborarà la memòria del projecte i establirà els preus públics del servei de menjador.

El president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera, ha agraït “la col·laboració i la proximitat” de l’Ajuntament i ha assegurat que “la llar d’infants municipal donarà noves oportunitats a les persones que es troben en una situació més vulnerable” a Tortosa. D’altra banda, també s’ha avançat que Creu Roja optarà a gestionar el servei de la nova llar d’infants municipal, un cop s’inicie el procés de licitació.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 91

Últimes notícies