HomeSalutTots els hospitals de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre ingressaran malalts...

Tots els hospitals de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ingressaran malalts de covid positius amb l’aplicació del Pla de Contingència

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, conjuntament amb els proveïdors del territori, aplica des d’ahir una nova fase del Pla de Contingència pel qual tots els centres hospitalaris de la regió ja ingressen pacients covid positius.

Fins ahir els pacients covid positiu aguts i crítics es concentraven a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els que requerien atenció intermèdia a l’Hospital de la Santa Creu de Tortosa. Donada la situació actual, la resta de centres ingressaran pacients covid positiu.

L’aplicació del Pla de Contingència, en aquests moments també estipula que, en la mesura que sigui possible tots els centres hospitalaris mantindran, de moment, l’activitat quirúrgica, sempre garantint la seguretat tant d’usuaris com de professionals.

En aquests moments, l’únic centre que des d’ahir no podrà fer activitat quirúrgica és l’Hospital Comarcal d’Amposta, arran d’un brot detectat ahir. Un cop es tinguin els resultats dels cribratges que s’hi estan realitzant avui es prendran les mesures corresponent. Des d’ahir s’hi ha anul·lat tota activitat quedant operatives les urgències. En aquest sentit, es treballa per poder continuar mantenir l’activitat quirúrgica.

Pel que fa a la pressió assistencial covid a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta compta amb 16 hospitalitzats positius i 6 a l’UCI; l’Hospital Comarcal d’Amposta té 6 positius ingressats; l’Hospital de la Santa Creu té 25 positius dels quals 16 corresponen al brot detectat els passats dies; l’Hospital de Móra d’Ebre té 1 positiu ingressat.

Finalment, cal assenyalar que a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ja es disposen des d’aquesta setmana, els testos antigènics ràpids que s’utilitzaran als hospitals d’aguts i als CAP que permeten tenir el diagnòstic en 20 minuts i que s’aplicaran a malalts simptomàtics. Aquests tests donaran una major agilitat en la confirmació dels resultats.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 96

Últimes notícies