L’associació antitaurina Tots Som Poble s’oposa al projecte de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre per promoure la festa dels bous a les escoles i instituts del territori. Lamenten que la directora dels serveis territorials d’Educació, Montse Perelló, haja supeditat que s’impartesquen activitats i tallers sobre els correbous a “l’autonomia” dels centres, una “llibertat de càtedra” que no veuen aplicable a la difusió d’una activitat “que comporta maltractament animal, fa apologia de la violència, i allunya l’objectiu d’aconseguir una societat de valors humanitaris i no violents”. Tots Som Poble considera que la postura de Perelló “referma el baix nivell moral i polític” dels representants territorials.
Per a Tots Som Poble les declaracions de la directora dels serveis territorials d’Educació, Montse Perelló, assegurant que prevaldrà “l’autonomia dels centres escolars” per desplegar el projecte de l’Agrupació de Penyes Taurines, per fer xerrades, tallers i visites a les ramaderies, han estat “desafortunades i fora de lloc”. Lamenten que “haja entrat al sac” d’asta proposta i consideren que no es pot fer difusió de l’activitat a les escoles sota el pretext que és “cultura“, ja que comporta maltractament animal. “Incloure les festes amb bous dins de la cultura és voler fer entrar el clau per la cabota”, asseguren.
L’associació recorda que la llibertat de càtedra i l’autonomia de les escoles no significa que “tot siga possible dins de l’àmbit escolar” i que no té cabuda activitats “que atempten contra els valors morals d’una societat que ha de mostrar benevolència i respecte als animals”. “No són valors a promoure a l’escola. Inclouran un taller per dir que bé que estan els bous quan ho promouen les penyes taurines que després fan bous embolats o capllaçats”, ha defensat el portaveu Josep Franch.
Tots Som Poble insisteixen que el benestar animal és una de les prioritats de les persones i els governs actualment i recorden que ells animals de companyia es consideren “éssers vius dotats de sensibilitat”. “No podem continuar pensant que els bous són animals diferents dels gossos, gats o cavalls i no pateixen quan es treuen del seu hàbitat per fer-los córrer amunt i avall estressant-los amb foc, cordes, soroll i gent al voltant, sense poder-se escapar”, remarquen.
S’oposen a què es trasllade als infants, amb un projecte educatiu, que maltractar els bous és diversió. La carta on rebutgen el projecte s’ha fet arribar també als Departaments de Cultura i Educació i se sumaran a les denúncies o queixes que puguen impulsar els sindicats o juntes de docents.