HomeSocietatTrànsit diu que l'AP-7 "ha tocat sostre" i que el model de...

Trànsit diu que l’AP-7 “ha tocat sostre” i que el model de mobilitat “no dona sortida” als trajectes a zones de vacances

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha reconegut este dimarts a RAC1 que el model de mobilitat actual “no dona sortida” als trajectes “de dispersió de l’àrea metropolitana a zones de vacances” i ha afirmat que l’AP-7 “ha tocat sostre” els caps de setmana, després que s’hagen registrat diverses cues durant el pont de la segona Pasqua sobretot en esta via.

Lamiel ha puntualitzat que el responsable de la infraestructura és l’Estat per ser-ne el titular i que el SCT pren mesures en la gestió del trànsit per reduir-ne la sinistralitat i atenuar les cues. En este sentit, Trànsit vol posar en marxa un sistema de grues per retirar els vehicles accidentats quan la de l’assegurança es retarde per evitar més congestió.

Lamiel ha admès que hi ha un “problema de mobilitat en general” a Catalunya els caps de setmana i també els dies feiners, quan es produeixen 126 quilòmetres de retenció de mitjana, ha indicat. El director del SCT ha demanat promoure “alternatives a la mobilitat” amb transport públic i ha posat èmfasi en l’autobús.

Pel que fa als caps de setmana, ha assenyalat que els nivells de retenció són “els mateixos” que el 2019 en el conjunt de Catalunya. “No estem pitjor”, ha respost, preguntat per les cues registrades en el pont de la segona Pasqua, sobretot a l’AP-7, tant en l’operació sortida com tornada.

Sobre les mesures concretes que està estudiant, especialment pensant en l’AP-7, Lamiel ha afirmat que es produeixen “demores” per retirar els vehicles accidentats que provoquen més retencions. El director de Trànsit ha anunciat queen breu posaran en marxa un sistema de grues per retirar els vehicles d’accidents sense víctimes mortals en cas que la de l’assegurança es retarde.

Una altra mesura que estan explorant és obrir un carril addicional a l’AP-7 nord, de la mateixa manera que fan a l’AP-7 sud entre Vilafranca i El Papiol o a la C-32 al Maresme. Segons Lamiel, aquesta mesura “ajuda força” en les operacions retorn. En el cas de l’AP-7 nord, encara no han pogut habilitar este carril addicional des que es va alliberar el peatge, perquè no han trobat l’espai per tancar-lo amb seguretat.

Sobre la demanda a l’Estat per limitar la velocitat a 110 km/h a l’AP-7 davant de l’alta sinistralitat a la via, Lamiel ha exposat que el 55% dels accidents en esta carretera són per encalç i que amb esta reducció de 10 km/h es guanyarien 25 metres en la frenada, una distància “considerable” per evitar accidents, ha defensat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 53

Últimes notícies