HomeMobilitatTrànsit preveu una "alta mobilitat" el cap de setmana en vies com...

Trànsit preveu una “alta mobilitat” el cap de setmana en vies com l’AP-7 per la segona Pasqua i la Fórmula 1

El Servei Català Trànsit (SCT) preveu una “alta mobilitat” el cap de setmana per la segona Pasqua i el Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló, una coincidència que pot provocar una situació viària complicada, sobretot a l’AP-7. La previsió és que 470.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre divendres a la tarda i dissabte al matí i que el dilluns en retornin uns 280.000. Trànsit aplicarà mesures especials d’aquest tipus d’operacions més alguna de nova. Així, ha anunciat que allarga la línia contínua quan s’ajunten l’AP-7 i la C-33 a Parets del Vallès. També recomana planificar els desplaçaments per evitar les hores punta i vies amb més trànsit o arribar al circuit en transport públic. Els Mossos faran 1.022 controls.

En una atenció als mitjans de comunicació per presentar el dispositiu especial amb motiu de la segona Pasqua, el director de l’SCT, Ramon Lamiel, ha remarcat l’alta mobilitat que es preveu per aquest cap de setmana llarg, amb dilluns com a festiu local en una quarantena de poblacions, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Trànsit preveu que uns 470.000 vehicles surtin de la zona d’influència de la capital catalana durant l’operació sortida entre les 15 h de divendres a la tarda i les 15 h de dissabte i que dilluns, entre les 12 h i les 24 h, en tornin uns 280.000, tot i que les xifres finals estaran molt condicionades pel temps que faci.

Al mig del cap de setmana llarg tindrà lloc el Gran Premi de Fórmula 1 del Circuit de Catalunya, a Montmeló (Vallès Oriental), que mobilitzarà milers d’aficionats de divendres a diumenge. Està previst que més de 100.000 persones assisteixin al circuit diumenge, però l’afluència també serà molt elevada els dos dies anteriors.

Així doncs, es preveu que les destinacions cap a la costa siguin les que registrin més afluència de vehicles. Les principals afectacions viàries tindran lloc divendres a la tarda i dissabte al matí i diumenge i dilluns a la tarda de tornada. També es preveuen retencions sobretot a l’AP-7 diumenge al matí per la mobilitat elevada i la coincidència amb el Gran Premi.

L’AP-7 en el tram central d’accés al circuit de Montmeló i també en el tram nord, de Sant Celoni a la Roca del Vallès, i sud a Vilafranca del Penedès podrà concentrar els principals problemes de mobilitat. Es preveu circulació densa a les vies d’accés a localitats costaneres com l’N-340 al Vendrell i Altafulla, l’N-II a Tordera i a la Costa Brava a la C-31 a Santa Cristina d’Aro i a la C-65 a Llagostera.

El Servei Català de Trànsit recomana evitar circular per l’AP-7 en les hores de major afluència i aprofitar les hores vall. Diumenge, les hores en què es preveu   més assistència de públic al recinte és entre les 11 h i les 14 h i entre les 16 h i les 19 h, en la franja de sortida.

És molt important programar la sortida i el retorn i informar-se de l’estat del trànsit. També recomanem buscar vies alternatives quan sigui possible, com seria la C-32 nord“, ha subratllat Lamiel, des del Centre d’Informació Viària de Catalunya.

Mesures per evitar cues i incrementar la seguretat

Per evitar congestions, l’SCT desplegarà un paquet de mesures, de les quals destaca l’allargament de la línia contínua uns 800 metres entre l’AP-7 i la C-33 a Parets del Vallès. Aquesta és una mesura amb caràcter permanent, però que Trànsit ha volgut fer coincidir amb aquest cap de setmana i no descarta prolongar més metres aquesta prohibició perquè no es barregin els trànsits de les dues vies.

Com en altres operacions de tornada, s’instal·laran diumenge i dilluns carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual per augmentar la capacitat viària de retorn a l’AP-7 entre Llinars i Montornès del Vallès (diumenge) i de Sant Celoni a Montornès (dilluns); a l’AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat

Tant en l’operació sortida com la de retorn també s’habilitaran altres mesures especials a la GI-662 a la Costa Brava, a l’N-340 al Vendrell, i a més el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles, excepte als camions.

A més de restriccions a la circulació de vehicles pesants genèriques, els camions de més de 7.500 quilos tindran restringida la circulació a l’autopista AP-7 des de Maçanet de la Selva fins a l’Hospitalet de l’Infant dilluns de 17 a 22 h.

També s’han establert per als camions les limitacions de circular pel carril de la dreta sense fer avançaments divendres de 15 a 21 h a l’AP-7 entre la Roca i Martorell en tots dos sentits i de Martorell a Gelida en sentit sud i dissabte de 9 a 14 h a l’AP-7 de Martorell a Gelida en sentit sud.

També, diumenge i dilluns, arran de la instal·lació de carrils addicionals, els vehicles pesants hauran de circular per la dreta i a 80 km/h màxim a l’AP-7 de Sant Celoni a Montornès del Vallès, de Banyeres del Penedès a Castellbisbal, a la B-23 de Castellbisbal a Sant Feliu de Llobregat i a la C-32 de Canet de Mar a Montgat. Aquestes limitacions també seran vigents diumenge i dilluns al tram de Gelida a Martorell, en sentit nord.

Preocupació per l’accidentalitat dels motoristes

Els Mossos d’Esquadra faran 1.022 controls, amb 1.168 agents. Vigilaran sobretot el consum d’alcohol i drogues, les distraccions i l’excés de velocitat.

Lamiel també ha expressat la preocupació per l’accidentalitat dels motoristes. L’última víctima ha estat aquest dijous. En el que portem d’any, una de cada tres víctimes mortals a les carreteres catalanes és motorista.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 90

Últimes notícies