HomeEconomiaTres poblacions ebrenques protagonistes al Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona

Tres poblacions ebrenques protagonistes al Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona

Els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona per aquest 2022 ja tenen projectes guanyadorsEDUCAPORTS, una empresa especialitzada en educació ambiental al Parc Natural dels Ports (Alfara de Carles); BEKARME, model de negoci sostenible de moda circular i upcycling (L’Aldea); DATOMA, tecnologia d’anàlisi de dades científiques mitjançant la computació en remot (Tarragona); LETS EBAU, aplicació per dispositius mòbils amb l’objectiu de ludificar la preparació de les proves de selectivitat (Tarragona); HACDOS, tecnologia que permet generar hidrogen verd a partir d’aigües residuals mitjançant energia solar (Vilallonga del Camp); COOPERTIVA TERRAM, empresa que a través d’una explotació agrícola facilita la inclusió de persones en risc d’exclusió social (La Sénia), i TORCLUM, empresa dedicada al cultiu de l’olivera i a l’elaboració de l’oli d’oliva (La Bisbal del Penedès).

El lliurament dels guardons, que enguany arriben a la 10a edició, s’ha celebrat aquest dijous al Teatre Fortuny, a Reus, en un acte encapçalat per la presidenta de la institució, Noemí Llauradó; per l’alcalde de Reus, la diputada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer. Els projectes guanyadors de cadascuna de les 7 categories del certamen rebran un premi econòmic de 4.000€ que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d’assessorament personalitzat per part de l’equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores.

A més, els Premis Emprèn 2022 han reconegut 13 projectes empresarials més de les 7 categories del concurs: MINIMONO TRAVEL (Reus), COTÓ DEL DELTA (Sant Jaume d’Enveja), NEO FEST (Tortosa), GOOD PROJECTS (La Pobla de Mafumet), LA GRAN PAS (Reus), ACTIVATIC, ACADÈMIES DE REFORÇ I ANGLÊS (Tarragona), KOMPY (Altafulla), MUEBLES PERENNE, SL (La Sénia), NANOCRHONIA (Tarragona), LA BASTIDA PARTICIPACIÓ, SCCL (Santa Coloma de Queralt), THE ARBRE TEAM (Santa Coloma de Queralt), CENTRE DE DINAMITZACIÓ RURAL LA BROSTADA (Bràfim), PRADES AVENTURA(Prades). Tots ells, s’enduen un premi econòmic de 1.000€.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha felicitat tots els guardonats i guardonades, i ha ressaltat que “som una demarcació amb empenta, talent i vocació emprenedora”. A més, ha posat de manifest que “els Premis Emprèn són una baula més en el camí cap a l’equitat i l’equilibri territorial d’arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès”. Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions que la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, la diputada d’Ocupació i Emprenedoria, Carme Ferrer, ha assenyalat “Apostant pel talent no només guanyem competitivitat, sinó que també contribuïm a generar creixement que impacta de forma positiva a la societat”.

Una dècada d’impuls a projectes empresarials de la demarcació

La 10a edició dels Premis Emprèn de la Diputació ha impulsat, doncs, 20 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 41.000€, la més alta fins a l’actualitat. L’objectiu del certamen al llarg d’aquests anys ha estat augmentar i consolidar empreses i projectes basats en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci.

De fet, des de la creació dels Premis Emprèn s’han reconegut més de 200 iniciatives d’entre més d’un miler de participants. Precisament l’acte ha comptat amb alguns d’aquestes emprenedors, que han compartit la seva experiència i trajectòria empresarial, com és el cas d’Humbert Conti i Meritxell Jardí, de l’empresa (Mediterranean Sake Kensho), o Anna Frixach, de Campings.cat, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 75

Últimes notícies