HomeAgriculturaEl Congrés aprova definitivament l’aixecament de la prohibició de les cremes al...

El Congrés aprova definitivament l’aixecament de la prohibició de les cremes al camp a partir d’una esmena del PDeCAT

El Ple del Congrés va aprovar dijous de forma definitiva el Projecte de Llei per la qual es regula el sistema de gestió de la política agrària comuna (PAC), que inclou l’aixecament -gràcies a una esmena presentada pel PDeCAT al Congrés- de la prohibició de la crema de restes vegetals a l’entorn agrari que va establir per la Llei de residus i sòls contaminats, en vigor des del mes d’abril passat.

La diputada del PDeCAT al Congrés, Concep Cañadell, ha pujat a la tribuna d’oradors per mostrar la seva satisfacció per l’aprovació definitiva d’aquesta mesura, i ha recordat que la prohibició de la crema vigent fins ara era “un exemple clar de la  desconnexió entre les necessitats del món rural i els governants”.

En concret, l’esmena original del PDeCAT, que va ser incorporada durant els treballs de la ponència de la llei, suprimia l’apartat 3 de l’article 27 de la llei 7/2022, del 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular. No obstant, aquesta esmena va ser modificada al Senat perquè la prohibició de la crema de restes vegetals no fos aplicable per les petites i micro explotacions agràries que, com ha destacat Cañadell, “són les que els era més costós  complir amb la nova legislació pel que fa al tractament de les restes vegetals,  perquè solen tenir uns marges més petits”.

Finalment, la diputada del PDeCAT ha subratllat que “amb la nostra esmena aprovada al  Congrés, vam posar les bases per solucionar una problemàtica que afectava de  ple als nostres pagesos”, ja que la vigent restricció de crema de restes vegetals “representava un sobrecost sobrevingut i inacceptable per a  l’economia de moltes famílies que viuen del camp, molt difícil d’afrontar amb  l’actual situació de sequera, l’encariment de subministraments i fertilitzants  i la incertesa actual a nivell de mercats internacionals”.

S’espera que els propers dies aquest projecte de llei sigui publicat al Butlletí Oficial de l’Estat, perquè entri en vigor el proper 2 de gener de 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 39

Últimes notícies