HomeSocietatTreva entre Amevesaba i l’Ajuntament de Santa Bàrbara per a fer front...

Treva entre Amevesaba i l’Ajuntament de Santa Bàrbara per a fer front comú

A l’últim ple de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, el regidor no adscrit Joaquim Martí Llombart va proposar mediar entre el Govern municipal i l’associació mediambiental Amevesaba per a restablir el diàleg i fer les paus, ja que entre les dos parts busquen el mateix fi.

“Vam estar parlant una mica, intentant no parlar del passat. El passat és passat. Cal veure quines coses es poden fer d’ara endavant en relació amb la planta de compostatge, l’assecadora de sansa i l’ampliació de l’abocador, els temes més importants en l’àmbit mediambiental que tenim al voltant”, manifestava l’alcalde, Antonio Ollés Molias, en una entrevista a La Plana Ràdio, i afegia que “que s’hauria d’entendre que l’Ajuntament de Santa Bàrbara no és enemic de ningú. No volem anar en contra de ningú. L’únic que s’ha d’entendre és que hi ha unes normes que s’han de com- plir, tant si t’agrada com si no. Al contrari, volem els millors resultats per al nostre poble, la míni- ma contaminació, els mínims problemes… Evidentment!”.

Un dels temes més immediats és la instal·lació d’una estació de control ambiental de l’aire, que s’està reclamant des del mes d’abril, a la qual cosa s’ha refusat. Però recentment la consellera Jordà s’hi va comprometre.

Els recents canvis al Govern català per la sortida de Junts han portat l’alcalde a reconsiderar l’enviament. “El lloc del director general, Marc Sanglas, l’ocupa una altra persona: que no es quede la carta damunt una taula i no s’ho mire ningú… Recordem que volem esta estació de control ambiental de l’aire i esperem que la nova directora general conteste al més aviat possible”, deia amb referència a Mireia Boya Busquet.

Mentrestant, la confidencialitat de l’informe dels resultats dels mesuraments realitzats a la planta de tractament de sansa de la Galera continua preocupant l’entitat mediambiental.

“Sabem que l’Ajuntament de la Galera està fent un es- tudi jurídic de fins a quin punt això s’ha de mantenir ocult o pot sortir a la llum. No els passarem al davant”, explicava l’alcalde planer, com ja va avançar al ple la regidora de Medi Ambient de Santa Bàrbara, Laia Pla Coto.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 45

Últimes notícies