HomeSuccessosTroben tres projectils d'artilleria i dos granades de morter a la Terra...

Troben tres projectils d’artilleria i dos granades de morter a la Terra Alta

Durant els últims dies de gener, quan dos ciutadans realitzaven les seves activitats quotidianes dedicades a labors agrícoles van trobar tres projectils d’artilleria i dues magranes de morter.

Va ser llavors quan ho van transmetre a la Guàrdia Civil a través del telèfon 062. Per això, al lloc de la troballa es va personar el Grup d’Especialistes de Desactivació d’Explosius (GEDEX) que va establir el corresponent perímetre de seguretat amb la finalitat d’evitar possibles danys personals i va poder certificar la troballa.

Es tractava d’un projectil d’artilleria del calibre 155 mm al terme municipal de Bot, i en el cas del Pinell de Brai de dos granades de morter Valero de 81 mm i dos projectils d’artilleria, un de 105 mm d’i un altre de 65mm.

Són uns artefactes explosius que van ser disparats durant la Guerra Civil espanyola. A causa d’aquestes circumstàncies el material presentava un avançat estat d’oxidació, per la qual cosa augmentava el seu perill de manipulació indeguda.

Els agents actuants van traslladar els artefactes a un lloc segur, evitant riscos per a persones, animals o béns, on van procedir a la seva destrucció de manera controlada.

Aquest tipus d’artefactes explosius, en la seva majoria, continuen romanent actius. És a dir, que els components d’iniciació i de càrrega explosiva, romanen “intactes” en el seu interior i, a més, el pas del temps i les condicions nul·les de conservació els fan més perillosos. És per això que es desaconsella totalment qualsevol tipus de manipulació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 56

Últimes notícies