HomeSuccessosTroben tres projectils d'artilleria i dos granades de morter a la Terra...

Troben tres projectils d’artilleria i dos granades de morter a la Terra Alta

Durant els 煤ltims dies de gener, quan dos ciutadans realitzaven les seves activitats quotidianes dedicades a labors agr铆coles van trobar tres projectils d’artilleria i dues magranes de morter.

Va ser llavors quan ho van transmetre a la Gu脿rdia Civil a trav茅s del tel猫fon 062. Per aix貌, al lloc de la troballa es va personar el Grup d’Especialistes de Desactivaci贸 d’Explosius (GEDEX) que va establir el corresponent per铆metre de seguretat amb la finalitat d’evitar possibles danys personals i va poder certificar la troballa.

Es tractava d’un projectil d’artilleria del calibre 155 mm al terme municipal de Bot, i en el cas del Pinell de Brai de dos granades de morter Valero de 81 mm i dos projectils d’artilleria, un de 105 mm d’i un altre de 65mm.

S贸n uns artefactes explosius que van ser disparats durant la Guerra Civil espanyola. A causa d’aquestes circumst脿ncies el material presentava un avan莽at estat d’oxidaci贸, per la qual cosa augmentava el seu perill de manipulaci贸 indeguda.

Els agents actuants van traslladar els artefactes a un lloc segur, evitant riscos per a persones, animals o b茅ns, on van procedir a la seva destrucci贸 de manera controlada.

Aquest tipus d’artefactes explosius, en la seva majoria, continuen romanent actius. 脡s a dir, que els components d’iniciaci贸 i de c脿rrega explosiva, romanen 鈥渋ntactes鈥 en el seu interior i, a m茅s, el pas del temps i les condicions nul路les de conservaci贸 els fan m茅s perillosos. 脡s per aix貌 que es desaconsella totalment qualsevol tipus de manipulaci贸.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 2 = 8

脷ltimes not铆cies