HomeEconomiaPort Tarragona liderarà la transformació econòmica sostenible del territori

Port Tarragona liderarà la transformació econòmica sostenible del territori

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha protagonitzat aquest dimecres 8 de febrer un nou “Cafè Cambra”. Acte que ha estat presentat pel president de la Cambra, Francesc Faiges, davant de responsables d’empresa de diversos sectors econòmics de les Terres de l’Ebre, com la producció d’arròs, els cítrics, la comunicació, la construcció i la fabricació de mobles, entre d’altres.

Garreta, ha estat convidat per exposar la ponència: ‘Port de Tarragona, cap a la sostenibilitat econòmica’, a través de la qual el president del Port ha volgut ressaltar el compromís de l’Autoritat Portuària de Tarragona, la transformació econòmica del país a través de l’adopció de decisions i la posada en marxa de projectes de descarbonització de l’activitat logística i marítima del Port.

El president del Port ha defensat que “les institucions que liderin aquest canvi avui seran les organitzacions competitives de demà” ja que la viabilitat i el desenvolupament de les empreses passa per adaptar-se a les exigències de la Unió Europea per reduir les emissions de carboni a un 55 % per l’any 2030. En aquest sentit, el president del Port ha afirmat que “Port Tarragona liderarà la transformació econòmica sostenible del territori”, tant des de les seves competències com col·laborant amb altres administracions i empreses per fer-ho possible.

Diversificació i sostenibilitat

Garreta també ha explicat que l’estratègia de futur del Port també passa per la diversificació de tràfics, especialment a través de la captació de la càrrega general, la potenciació de la intermodalitat i la inversió en infraestructures ferroviàries. En aquest sentit, ha destacat la construcció de la PortTarragona Terminal de Guadalajara-Marchamalo, a 60 km de Madrid, i l’ampliació i modernització de la PortTarragona Terminal de la Boella, a peu de moll, com dos dels projectes estratègics sostenibles clau per al desenvolupament del Port.

Garreta ha subratllat la proximitat i els vincles de les Terres de l’Ebre amb el Port de Tarragona, i al revés, i s’ha mostrat obert a atendre les necessitats de les empreses ebrenques en el terreny de la logística i de serveis portuaris. Històricament, el Port ha treballat amb empreses del secor de la cel·lulosa, dels productes agroalimentaris congelats, del moble, del marbre i de la ceràmica, i recentment ha començat a donar servei a l’empresa del sector de la fusta, Kronospan.

Per la seva part el president de la Cambra, Francesc Faiges, ha transmès a Garreta la plena disposició de la Cambra en col·laborar estretament amb Port de Tarragona: “El Port de Tarragona, també és el port de les terres de l’Ebre”. Faiges, no ha desaprofitat l’oportunitat per demanar al president de Port de Tarragona: “més representativitat als òrgans de govern del Port i complementarietat amb el Port industrial d’Alcanar“,

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 82

Últimes notícies