HomePolíticaUn centenar de persones acudeixen a la constitució del Consell per la...

Un centenar de persones acudeixen a la constitució del Consell per la República a Tortosa

Un centenar de persones van acudir, este dilluns, a la constitució del Consell per la República a Tortosa, que va tenir lloc a la sala d’actes del Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’acte va ser presidit per Antoni Castellà membre del govern del Consell, i la responsable d’organització dels consells Locals Sílvia Bertran; també van assistir els membres de les Terres de l’Ebre a l’Assemblea de Representants.

Després de la presentació per Mercè Gonzalez, en nom del grup impulsor del Consell Local, Joan Serra va fer història del procés, i va assenyalar que “el Consell Local de Tortosa treballarà colze a colze amb els altres existents al territori per estendre el missatge del CxR a tots els pobles de les Terres de l’Ebre amb confluència amb les diverses forces polítiques i socials que hi donen suport així com els moviments popular Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural”.

D’altra banda, Antoni Castellà va situar el paper del Consell de la República com ‘l’instrument necessari’ per a fer realitat la voluntat plebiscitària del poble de Catalunya per assolir la independència. Castellà va denunciar que els objectius de l’Estat Espanyol són actualment destruir la realitat cultural de Catalunya que és l’eix fonamental de la seua consciència nacional.

Finalment, Josep Bayerri va fer referència a l’evolució del vot sobiranista a Tortosa al llarg dels anys i va indicar que “l’objectiu principal del Consell a Tortosa és vetllar perquè els onze mil ciutadans que van votar per la independència vegen complerts els seus desitjos”, també va explicar que el següent pas serà convocar a tots els adherits de Tortosa al CxR per procedir a l’elecció de la direcció local que ha de substituir l’actual grup impulsor i programar les iniciatives a desenvolupar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 87

Últimes notícies