HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catUn compromís per a seguir millorant Tortosa

Un compromís per a seguir millorant Tortosa

D’aquí a molts pocs dies, el 10 de febrer, es compliran dos anys des que soc alcaldessa de Tortosa. Un càrrec al qual he posat tots els esforços, il·lusió i capacitat de què sóc capaç per treballar en benefici del municipi, dels barris i pobles que el conformen i, en definitiva, de tots els ciutadans i ciutadanes.
Des del primer dia que vaig posar-me al capdavant del govern municipal he considerat que la suma de les forces representades al consistori en les qüestions clau de la ciutat va en benefici de tots i totes. És per això que, ja aleshores, vaig oferir mà estesa i que l’hem mantinguda una vegada passades les eleccions municipals. Uns comicis que la formació que encapçalo, Junts per Tortosa, va guanyar i va rebre l’encàrrec dels votants per liderar el govern municipal. El primer que vam fer va ser oferir en repetides ocasions renovar el pacte a Esquerra Republicana, companys al govern de Tortosa durant 8 dels últims 12 anys, amb resultats que considero que han sigut molt beneficiosos per a la ciutat. Malgrat tot, els oferiments han estat rebutjats en tot moment per la formació, l’última ocasió, fa poques setmanes.

Mentrestant, la dinàmica d’aquests primers mesos de mandat ha permès comprovar com l’única formació disposada a treballar per la ciutat de manera positiva, malgrat estar a l’oposició, ha estat el PSC. Ha estat l’única que ha fet aportacions reals per enriquir el pressupost municipal per al 2020 i ha votat a favor de projectes importants, defugint el ‘no a tot’ que està caracteritzant altres grups de l’oposició.

A partir d’aquí, des de la voluntat de treballar per Tortosa, i reconeixent les discrepàncies ideològiques que tant Junts com el PSC mantenim en diverses qüestions, principalment pel que fa a l’àmbit polític nacional, hem arribat a l’acord per ampliar el govern municipal amb la incorporació dels regidors socialistes per poder disposar d’un govern més ampli i amb més capacitat de desenvolupar el dia a dia.

Hem fet un acord amb el qual apostem per seguir transformant Tortosa, millorant-la en allò que afecta la via pública, reforçant les polítiques adreçades a les persones que més ho necessiten, potenciant-ne el caràcter com a motor del territori, tant econòmic com social. Volem continuar apostant per un govern que tingui especial atenció per la cultura o l’esport, i per seguir generant oportunitats per al desenvolupament de la ciutadania. Sense oblidar l’aposta pel reequilibri territorial i per la descentralització, així com per la racionalització de les finances i la reducció progressiva de l’endeutament.

Penso que la solidesa del govern municipal va en benefici de la ciutadania. És per això que continuem mantenint la mà estesa a la resta de forces per arribar als acords més amplis possibles, tant pel que fa a l’horitzó més immediat com a mitjà i llarg termini. Mentrestant, des del govern seguirem treballant cada dia, amb el mateix compromís del primer dia, per fer una Tortosa més amable i pròspera, pensant en la seua gent.

Article anteriorMonument franquista, canvi de pantalla
Article següentCompromís
Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies

-->