HomeSocietatUn estudi de la URV relaciona el consum de llet sencera amb...

Un estudi de la URV relaciona el consum de llet sencera amb el deteriorament cognitiu en persones grans

Un equip de la Unitat de Nutrició Humana de la URV-IISPV-CIBERobn han relacionat el consum de llet sencera amb una taxa més elevada de deteriorament cognitiu en persones grans.

Durant un període de dos anys han estudiat el consum de lactis de més de 6.000 persones amb alt risc de malaltia cardiovascular. L’estudi PREDIMED-Plus ha fet proves neuropsicològiques i una avaluació de la situació cognitiva dels pacients. Els resultats no observen una associació amb altres productes lactis consumits, inclosa la llet i aquells productes amb menys greix, ni els lactis fermentats (iogurt i formatge) o no fermentats (qualsevol classe de llet). Caldran noves investigacions sobre l’impacte del consum de lactis en la salut cognitiva a llarg termini.

La salut cognitiva és un factor important per garantir una bona qualitat de vida de les persones grans i preservar-ne la independència. Un dels aliments que es recomanen en esta franja de població són la llet i els productes lactis, principalment pels beneficis potencials relacionats amb la salut dels ossos i el control de la pressió arterial.

El treball s’emmarca en el projecte europeu Eat2BeNice. L’ha realitzat l’investigador predoctoral Jiaqi Ni i l’ha dirigit Jordi Salas-Salvadó, director de la Unitat de Nutrició Humana i catedràtic de Nutrició i Bromatologia, Nancy Babio, professora agregada, i Stephanie K. Nishi, investigadora postdoctoral de l’Institut de Recerca Sanitària del Canadà (CIHR) i professora visitant de la Unitat de Nutrició Humana. Tots els autors formen part del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

83 + = 85

Últimes notícies