HomeSalutUn estudi valida una nova teràpia en el tractament amb immunoteràpia d'un...

Un estudi valida una nova teràpia en el tractament amb immunoteràpia d’un dels càncers de mama més agressius

Un estudi col·laboratiu liderat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), ha validat com a diana terapèutica una molècula present a la superfície dels limfòcits NK, una eina que els fa resistents als mecanismes immunosupressors de les cèl·lules canceroses.

La combinació dels tractaments habituals en el càncer de mama amb fàrmacs que actuen sobre esta molècula podria augmentar-ne l’eficàcia clínica. Així, doncs, este fet obre la porta a explotar una nova via per al tractament d’este tipus de tumor amb immunoteràpia. El treball s’ha publicat a la revista Cancer Immunology Research‘.

El descobriment no es limita al càncer de mama, sinó que este mecanisme pot ser d’utilitat en altres tipus de tumors, com el de còlon o el de pàncrees, en els quals hi ha una forta presència de la molècula TGF-beta, que impedeix l’acció dels limfòcits NK.

Segons els investigadors, la recerca desvela una connexió entre la teràpia convencional del càncer de mama i la inducció en limfòcits de molècules activadores del sistema immunitari.

D’esta forma, la disponibilitat d’anticossos immunoestimulants que actuen sobre estes molècules permetrà desenvolupar estratègies personalitzades per a revertir determinats ambients tumorals per als quals la teràpia convencional és insuficient.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies