HomeSense categoriaUn viatge sense presses a La Fàbrica de Solfa, a Beseit

Un viatge sense presses a La Fàbrica de Solfa, a Beseit

TERRES DE L’EBRE // A l’extrem sud-oriental de la comarca del Matarranya, tocant a la Terra Alta, al Baix Ebre i al Montsià, s’hi amaga Beseit, situat als peus dels Ports de Beseit. En el seu terme municipal naixen i transcorren els rius Matarranya, Ulldemó, Algars i Pena, que avancen enmig de boscos, conglomerats i serres, i configuren paisatges muntanyosos de gran bellesa que alberguen un dels ecosistemes més variats i més ben conservats d’Europa.

Enmig d’este escenari, banyat pel riu Matarranya i tocant al pont de Pedra del poble, s’alça La Fàbrica de Solfa, un petit hotel familiar. Ocupant les instal·lacions d’una antiga fàbrica de paper, La Fàbrica de Solfa aposta per la filosofia de ‘l’slow travel’ o “viatge sense presses”, un turisme enfocat als que volen gaudir amb calma del paisatge, del patrimoni cultural i de la gastronomia locals. Els pilars d’este tipus de turisme són la conservació del medi ambient, la gastronomia típica tradicional, una destinació fora del convencional, una oferta més íntima, la riquesa patrimonial i, per sobre de tot, la qualitat.

 

imatge interior de La Fàbrica de Solfa | La Fàbrica de Solfa

 

En este sentit, Beseit oferix tots els ingredients per a gaudir d’un entorn amb moltes alternatives turístiques. Des de l’hotel oferixen als clients un itinerari a mida: des d’excursions com el naixement del riu Matarranya, les Gúbies del Parrisal o el naixement del riu Ulldemó, així com múltiples rutes de senderisme, bicicleta o visites a pobles amb gran interès històric i cultural, com Vall-de-roures, Queretes, Calaceit, Ràfels, Pena-roja i la Freixneda.

Imatge del Parrisal | La Fabrica de Solfa

 

L’hotel, propietat dels germans Moragrega, compta amb vuit habitacions, cada una de les quals rep el nom d’una de les fàbriques papereres que en el passat van aflorar al costat del riu. També disposa d’un restaurant liderat pel cuiner Kike Micolau, deixeble de Martín Berasategui. La cuina del jove natural de Vall-de-roures partix de la voluntat de difondre la gastronomia de l’entorn a partir de productes tradicionals de la comarca, com els fesols de Beseit, els bolets de temporada, la carn de caça i vins de la regió. El restaurant barreja una selecció de receptes tradicionals, com l’estofat de cua de vaca amb vi ranci, el ternasco o el porc blanc de Terol; amb plats de cuina internacional i creacions del xef, d’acord amb els ingredients de temporada. 

Imatge de  l’estofat de cua de vaca amb vi ranci | La Fàbrica de Solfa

 

 

Paula Pedrero
Paula Pedrero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

41 + = 49

Últimes notícies