HomeSocietatUna central fotovoltaica permetrà bombejar l'aigua per al regadiu de les Planes...

Una central fotovoltaica permetrà bombejar l’aigua per al regadiu de les Planes i Aixalelles, entre Flix i Ascó

La Generalitat ha iniciat el procés de licitació de les obres per construir una planta fotovoltaica per al bombament de la comunitat de regants de les Planes i Aixalelles, als termes municipals de Flix, Ascó i Vinebre (Ribera d’Ebre). L’obra té un import inicial previst de 383.120 euros (IVA inclòs), dels quals, la Comunitat de regants n’aportarà el 20%, d’acord amb la Llei d’aigües catalana.

El projecte, amb una potència instal·lada de 215,28 kW, permetrà subministrar l’energia elèctrica necessària per al bombament d’aigua des del riu Ebre fins a la seva bassa de regulació i vendre l’energia excedentària. Això ha de permetre reduir els costos de l’electricitat, un dels factors que limita la viabilitat econòmica dels regadius.

La instal·lació fotovoltaica s’emplaçarà en una parcel·la propietat de la comunitat de regants, al terme municipal de Vinebre. L’estació de bombament construïda disposa de dues bombes de 110 kW cadascuna, de funcionament alternant, des d’on es bomba l’aigua captada del l’Ebre fins a la bassa de regulació de la pròpia comunitat, amb un volum d’acumulació de 13.000 metres cúbics. Des d’allí se subministra aigua per a reg per gravetat fins a unes 273 hectàrees dels termes de Flix i Ascó. També s’utilitza l’aigua subministrada a les finques en temporades d’hivern com a mecanisme contra les gelades.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 94

Últimes notícies