HomeSocietatUna cinquantena d’agents socials, sanitaris i educatius participen a la cinquena Jornada...

Una cinquantena d’agents socials, sanitaris i educatius participen a la cinquena Jornada Professional de la Terra Alta

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta, liderada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal, ha organitzat per cinquè any consecutiu la jornada de professionals que treballen amb joves al territori. Enguany, la temàtica s’ha centrat en els trastorns de la conducta alimentària (TCA) durant l’adolescència.

La jornada es va celebrar el passat dilluns 17 d’octubre al Centre Empresarial de la Terra Alta, on s’hi van aplegar un total de 48 professionals dels àmbits social, educatiu, sanitari i dels cossos de seguretat del territori que treballen amb joves.

La Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre va ser l’encarregada de dur a terme les ponències. Quatre professionals del sector sanitari van parlar dels factors socials i de risc, així com dels diferents senyals d’alerta que cal tenir en compte davant d’un possible cas de trastorn de conducta alimentària. A més, també van incidir en aspectes vinculats amb l’alimentació i en com fomentar hàbits saludables, a la vegada que van oferir recursos per assessorar les famílies i les persones joves.

A la jornada també hi va participar l’exalumna de l’Institut Terra Alta de Gandesa Mar Puig, que el curs passat va realitzar el seu Treball de Recerca de Batxillerat sobre aquesta temàtica. Puig va traslladar alguns dels resultats del seu treball, com ara la percepció que tenen els estudiants d’entre 12 i 14 anys de l’INS Terra Alta sobre els trastorns de la conducta alimentària i alguns dels mites que els envolten.

Per la seva banda, el farmacèutic i nutricionista terraltí Oriol Fidel va oferir un taller d’esmorzar saludable tipus a les persones assistents. Fidel en va explicar els aliments de què s’ha de compondre i quins beneficis aporten.

La jornada també va incloure una sessió en format virtual per a famílies a càrrec de l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) que van seguir una desena de famílies del territori. Durant la sessió, es va parlar dels diferents tipus de TCA, dels diversos factors de protecció en l’àmbit familiar, dels senyals d’alerta que cal tenir en compte i sobre com cal actuar davant d’un cas de TCA, entre altres aspectes. L’associació també va oferir recursos per treballar des de casa i va remarcar la importància del model familiar.

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta vetlla per un desenvolupament integral dels joves en matèria de salut. Durant aquests darrers anys, les temàtiques tractades en les anteriors jornades professionals han estat sobre joves i acció tutorial, joves i drogues, joves i pantalles, i sobre la conducta suïcida en l’adolescència. Les temàtiques són escollides en funció de les propostes rebudes dels assistents, mitjançant els formularis de valoració de les jornades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 31

Últimes notícies