HomeSense categoriaUna exposició recull els exemples de l’arquitectura renaixentista de Tortosa

Una exposició recull els exemples de l’arquitectura renaixentista de Tortosa

Amb el lema El temps retorna. 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola d’Arquitectura de la URV i l’Arquebisbat de Tarragona organitzen una exposició i unes jornades a Tortosa per a donar a conèixer com es va desenvolupar l’arquitectura renaixentista a la ciutat, ara fa 500 anys durant el segle XVI.

El Renaixement, el moviment artístic que va nàixer a Itàlia sota el nom del Quattrocento, va trigar a arrelar al nostre país i el seu desenvolupament va quedar reduït a unes poques zones disperses. Precisament una de les àrees amb major nombre de mostres arquitectòniques renaixentistes són el camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’exposició El temps retorna. 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova recull els exemples més rellevants d’esta arquitectura i es podrà visitar al centre d’Interpretació del Renaixement de Tortosa fins al 29 de desembre.

Pel que fa a les jornades comptaran amb tres sessions els dies 5, 11 i 22 de desembre. Este dijous arrancaran amb la xarrada La universitat dominica de Tortosa (1529-1717) a càrrec d’Enric Querol i la presentació i inauguració de l’exposició. Per a la jornada del dia 11, la conservadora i restauradora de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns de la Diputació de Tarragona, Blanca Muñoz, farà una xarrada sobre la restauració del Llibre d’albarans (1593-1605) de la Ciutat de Tortosa, i l’historiador Hilari Muñoz parlarà el Renaixement a les Terres de l’Ebre més enllà de Tortosa. La jornada acabarà el diumenge 22  amb una visita guiada als Reials Col·legis. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies