HomeSocietatUna jove dels Muntells crea una empresa especialitzada en atenció domiciliària...

Una jove dels Muntells crea una empresa especialitzada en atenció domiciliària per a gent gran

Les Terres de l’Ebre, amb un alt percentatge de població envellida i amb un dèficit de places de residència per a gent gran, és el territori per on Paula Bertomeu, una jove graduada social dels Muntells (Sant Jaume d’Enveja) començarà a implantar Cuidapro, un nou projecte empresarial d’atenció domiciliària per a persones amb dependència. Bertomeu, que va tindre la idea d’este nou negoci mentre compaginava els estudis de màster treballant en una residència, té clar que Cuidapro no vol ser una competència del sector residencial sinó un servei que permeta a la gent gran envellir a casa amb la màxima qualitat de vida possible.

De fet, segons l’IDESCAT un 22,6 % de la població de les Terres de l’Ebre té més de 65 anys, i per a Bertomeu “l’objectiu és que Cuidapro puga cobrir les necessitats de tantíssima gent gran que viu al nostre territori”. “Cuidapro és el pas previ al residencial. El nostre objectiu és que la gent gran puga envellir a casa seua amb la major qualitat possible i tant de temps com siga possible. L’ingrés en una residència hauria de ser l’últim pas”.

L’objectiu de la Paula és que Cuidapro puga començar a oferir els seus primers serveis durant este primer semestre del 2022, i la seua implantació empresarial començarà per les Terres de l’Ebre: “Volem ser una empresa KM0”. Ara es troba en la fase de cerca de personal. De fet, Paula explica que Cuidapro funcionarà com una “agència de col·locació especialitzada en atenció a domicili que connectarà famílies que necessiten una persona cuidadora a domicili amb personal cuidador”. A més, matisa que intentaran definir molt bé quines són les necessitats de les famílies per tal de trobar el personal cuidador més adequat: “Volem aconseguir un matx perfecte”.

Cuidapro oferirà diferents paquets de serveis: un que permetrà disposar d’un cuidador per hores per a serveis puntuals d’acompanyament per a anar a comprar o al metge; un altre de servei diari per hores; un paquet de servei 24 hores per a personal cuidador intern; i finalment també un paquet de serveis extra que permetrà l’accés a fisioterapeutes, podòlegs o servei de perruqueria. A més, han desenvolupat una aplicació mòbil que permetrà que familiars i cuidadors estiguen permanentment connectats.

Paula té clar que el seu objectiu és que el servei de Cuidapro puga oferir el seu servei a pobles menuts, a les zones rurals, on les gran empreses d’atenció domiciliària no arriben. En una primera fase, Cuidapro se centrarà a implantar-se a les Terres de l’Ebre, “però no descartem, en un futur, moure’ns al nord de Castelló i al camp de Tarragona”. I és que Paula té clar que l’atenció domicili és un servei cada vegada més demanat. Cuidapro ha rebut recentment un reconeixement dels premis Emprèn de la Diputació de Tarragona.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies