HomeSense categoriaUnió de Pagesos reclama eleccions agràries i mesures pel preu del gasoil

Unió de Pagesos reclama eleccions agràries i mesures pel preu del gasoil

Unió de Pagesos (UP) ha participat esta setmana en la concentració del dimarts, 6 de novembre, convocada per les diferents organitzacions que conformen Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, davant la seu del Ministeri d’Agricultura a Madrid, en la qual es van aplegar unes 300 persones, per a reclamar al Govern espanyol la convocatòria d’eleccions agràries estatals amb l’objectiu que agricultors i ramaders puguen escollir lliurement els seus representants.

El 2014 el Congrés dels Diputats va aprovar la Llei de representativitat agrària, la primera llei que obliga a celebrar eleccions regulars al camp cada cinc anys, després d’una llarga reivindicació d’Unió de Pagesos i Unió d’Unions, i que des de llavors encara no s’han convocat les primeres. Catalunya va celebrar les primeres eleccions agràries el 1994, i des de llavors hi ha hagut sis convocatòries electorals. 

D’altra banda, UP també reclama a l’Estat que pose en marxa mesures que continguen l’encariment dels costos de producció agraris i forestals derivats de l’increment del preu del petroli tenint en compte que en els últims quatre mesos el gasoil agrícola ha pujat quatre vegades més que la cotització internacional del petroli.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 19

Últimes notícies