HomeSense categoriaValentí Marín, reelegit cap de la UGT a l’Ebre, reclama fibra òptica...

Valentí Marín, reelegit cap de la UGT a l’Ebre, reclama fibra òptica i més indústria de valor afegit

EDICIÓ PAPER // El 10è congrés de la UGT Terres de l’Ebre, que es va fer este dijous al Museu de Tortosa entre mesures de prevenció, va aprovar la gestió dels darrers quatre anys i va avalar per una majoria del 92% l’elecció d’una executiva continuista -només s’hi va presentar una candidatura- liderada de nou per Valentí Marín, substitut fa quatre anys de l’històric Wifredo Miró.

Marín, un cop escollit, va enfocar els reptes territorials del sindicat per als propers anys: “Hem d’aprofitar la situació actual per a revertir una situació pandèmica de manca d’inversió; necessitem infraestructures, però no només viàries, sinó sobretot la implantació de fibra òptica a les zones rurals perquè s’hi puga treballar i teletreballar”. Marín va afegir que això ajudaria a no col·lapsar els sistemes de transport al voltant de les grans ciutats i a potenciar també l’agroturisme i l’enoturisme, un sector que considera important per al territori però sense el valor afegit de la indústria que reclama. “Hem de captar empreses d’elaboració de matèries primeres, com Florette, i en general indústries que donen valor afegit”, va dir. 

El responsable territorial del sindicat va recordar també un altre greuge territorial: “Estem al 70% del nivell salarial i això perquè a la Ribera estem en un 140%” per la consolidació del sector nuclear.

El congrés va comptar amb la participació del secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, que va explicar que la sèrie de congressos territorials desembocarà al desembre en el congrés del sindicat a nivell català, abans del congrés estatal previst per a l’any que ve.

En relació amb les darreres restriccions per a combatre la Covid aprovades pel Govern de la Generalitat, Ros va lamentar des de Tortosa la improvisació de l’executiu i va apuntar que el tancament de negocis, com els bars i restaurants, hauria de fer-se de manera gradual i amb “un coixí” econòmic i compensacions concretes per a contrarestar les pèrdues. Ros reclama “gradualitat i anticipació”

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 65

Últimes notícies