HomeSocietatVÍDEO - La forta pluja augmenta la metàfora del projecte Sediments de...

VÍDEO – La forta pluja augmenta la metàfora del projecte Sediments de l’Aula al Pati

MONTSIÀ // Ni fet expressament. Dijous de la setmana passada, es presentava Sediments, el nou projecte efímer d’Aula al Pati, el programa del centre d’art Lo Pati que relaciona art i educació. Ja es va dir que la instal·lació duraria una setmana i ahir, últim dia, va ploure tant que es van desfer els bols de fang que formaven la silueta del delta de l’Ebre.

Era una peça efímera, sabíem que estava exposada a la intempèrie, a les inclemències tant de la natura com de l’acció humana. Però el que no ens esperàvem és que avui, just el dia que s’acabava, hi hauria la tempesta esta que hi ha hagut” explicada Alfred Porres, director del projecte artístic d’Aula al Pati. “Precisament, volíem fer incidència en això, en la idea de com tant l’acció humana com les inclemències del temps, donat lo desequilibri que s’ha produït per la falta d’arribada de sediments al delta, doncs fa que qualsevol acció pugue acabar en catàstrofe. En este cas és simbòlic i, possiblement, des d’un punt de vista artístic és la millor manera d’acabar la peça”.

A diferència de la realitat, la barra del Trabucador del projecte artístic ha tingut més sort, ja que s’ha mantingut tot i el desdibuix que queda a terra, però hi ha trampa. I és que en dibuixar l’isme per la projecte artístic, van fer-ho tal com era abans del temporal Glòria, tal com explica Porres.

Curiosament, i al contrari del que es podia pensar, en esta ocasió l’acció humana ha respectat la instal·lació artística. Serà que, al cap i a la fi, es respecta més la cultura i l’art que no pas l’entorn i el medi ambient.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 79 = 82

Últimes notícies