HomeSocietatVídeo · Gossos ensinistrats localitzen al Delta de l'Ebre, i per primera...

Vídeo · Gossos ensinistrats localitzen al Delta de l’Ebre, i per primera vegada a Europa, un niu de tortuga babaua

MONTSIÀ // Els gossos ensinistrats pel tortosí Robert Llorente i el roquetenc Joan Altadill, de l’empresa Detectatrufa -l’escola de gossos trufers- s’han estrenat en la localització del seu primer niu de tortuga babaua, aquí, al delta de l’Ebre. La troballa va produir-se este dijous 22 de juliol al migdia a una platja del Parc Natural del Delta de l’Ebre. El niu tenia 85 ous de tortuga caretta, 13 dels quals han sigut traslladats a la fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) per posar-los a la incubadora; la resta, s’han traslladat al mateix tancat que ja hi havia a la platja. 

Els Agents Rurals van detectar marques d’una possible sortida de tortuga del mar a l’arena”, explica Llorente, que afegix quan vam arribar, vam veure la marca, va sortir el gos fins que va indicar on estava el niu”Estem molt contents del que s’ha aconseguit, perquè vam poder, per fi, treballar en un cas real i localitzar un niu”, detalla l’educador de gossos i Professor del Màster d’Etologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que afegix “trobar este primer niu és el resultat de molts mesos de treball, moltes hores d’entrenament dels olfactes dels gossos amb l’objectiu d’educar-los a detectar nius de tortuga babaua que, des de fa anys, utilitzen les costes de la Mediterrània per fer les seues postes d’ous”. A més, Llorente admet que estrenar-se a casa, al Delta, encara ha fet més emocionant esta primera troballa. 

Segons ha explicat Llorente al Setmanari L’EBRE és la primera vegada que un niu de tortuga babaua és localitzat a Europa a través de l’olfacte dels gossos”. En canvi, diu, sí que tenen referències de gossos que ho han fet als Estats Units o Colòmbia. De fet, fa tan sols unes setmanes, esta mateixa capçalera informava sobre el nou projecte engegat pels socis de l’empresa Detectatrufa que consistix en la biodetecció canina centrada en la localització i identificació de nius d’este tipus de tortuga, amb l’objectiu que més tortugues babaues arriben a l’edat adulta. Ara, doncs, ja s’ha aconseguit la primera fita del projecte amb la detecció d’este niu. 

D’altra banda, Llorente recorda que en cas d’avistar el possible rastre d’una tortuga babaua, s’ha de trucar al número d’Emergències, al 112, ja que ells s’encarregaran de trucar al CRAM, i ells al nostre equip Detectatrufa”

Vídeo.

Notícia relacionada: 
– Dos ebrencs impulsen un projecte amb gossos per a detectar nius de tortuga babaua
 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 16

Últimes notícies