HomeSense categoriaVídeo · Núvols, una proposta artística del compositor Josep Ollé i l'il·lustrador...

Vídeo · Núvols, una proposta artística del compositor Josep Ollé i l’il·lustrador Ignasi Blanch

CULTURA // NÚVOLS és una creació artística i musical basada en la peça Pirinenques (IV), una obra composta per Josep Ollé i adaptada expressament per a cor d’homes a partir d’un poema de Joan Maragall. En el vídeo, la interpreta el baríton Oriol Quintana acompanyat dels dibuixos de l’il·lustrador Ignasi Blanch, creades exclusivament per a l’ocasió.

Tot plegat sorgeix de la iniciativa d’Oriol Quintana per interpretar una composició del seu amic Josep Ollé, a qui va demanar poder cantar una de les seues obres creada només per a veus masculines. Va gravar el vídeo i el va publicar a les seues xarxes socials. A partir d’aquí, neix la idea del projecte NÚVOLS, quan l’il·lustrador Ignasi Blanch va escoltar la gravació i no va dubtar a posar-se en contacte amb Josep Ollé per fer possible una col·laboració que feia molt de temps que s’estava considerant com un fet necessari per als dos.

Amb això, doncs, les il·lustracions de Blanch afegeixen una mirada paral·lela al text de Joan Maragall, on molts personatges, alguns vius i d’altres presents a la memòria, representen un teixit humà esperançador i positiu en un moment ple d’incertesa. Rut Queralt, una jove periodista, va acceptar l’encàrrec per fer-ne l’edició i ordenar-ho de manera seqüenciada, amb un ritme visual ple de matisos, detalls i amb un gust exquisit en format de vídeo. En definitiva, una proposta artística cuita a foc lent per quatre amants de la cultura durant els mesos de confinament, amb el desig d’imaginar un món canviant; més esperançador, si pot ser.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 61

Últimes notícies