HomeSense categoriaEl Consorci d'Aigües de Tarragona referma el seu compromís amb el Medi...

El Consorci d’Aigües de Tarragona referma el seu compromís amb el Medi Ambient

El Consorci d’Aigües de Tarragona continua implantant mesures enfocades a la millora de la sostenibilitat; com són la renovació de la flota de vehicles, la instal·lació de carregadors elèctrics, la instal·lació de més parcs fotovoltaics i la contractació d’energia verda.

El 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Una de les àrees estratègiques d’acció del CAT és precisament el Medi Ambient, per això des de l’entitat es continua apostant per mesures que ajudin a millorar-ne la sostenibilitat.

Per una banda el Consorci continua la renovació dels vehicles cap a una flota elèctrica. A hores d’ara ja hi ha una onzena de vehicles elèctrics i tres híbrids endollables que formen part de la flota activa. La resta de la flota, fins arribar a la seva totalitat, 36 unitats, s’aniran renovant fins l’any 2021 que és quan es preveu que tota la flota de vehicles sigui amb motor elèctric 100%, tret d’alguns que per les seves prestacions hagin de ser amb motor híbrid.

En aquest sentit, per poder garantir un bon funcionament de la flota, el CAT ha instal·lat un total de 36 carregadors elèctrics arreu de la demarcació i té previst instal·lar-ne 6 més durant aquest any. El desplegament d’aquests carregadors està basat en un estudi que permet cobrir els desplaçaments habituals per tota l’àrea d’influència del CAT. La instal·lació d’aquesta segona fase de carregadors, un total de 26, ha estat parcialment finançada amb el Programa de Incentivos a la Movilidad Eficiente y Sostenible, MOVES, una ajuda del Ministeri per la Transició Ecològica i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

D’altra banda, el CAT i dins del seu Pla Estratègic 2018-2021, té previst construir tres dipòsits de regulació ubicats al Vendrell, Cunit i Vila-seca per tenir major autonomia i capacitat d’abastament als consorciats. Aquests dipòsits de grans dimensions tindran instal·lats a les seves cobertes plantes fotovoltaiques. El dipòsit del Vendrell està actualment en procés de licitació de l’obra. Els altres dos es troben en fase de redacció de projecte. Actualment el Consorci disposa de tres plantes fotovoltaiques en règim de cessió d’ús de superfície als dipòsits de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La producció d’energia en aquestes instal·lacions des de l’any 2013, quan van entrar en funcionament, fins a finals d’abril de 2020, és de 8.626.442 kWh amb un estalvi d’emissions de CO2 de 2.682 tones.

Per últim, en el marc d’accions de millora de la sostenibilitat, el CAT està elaborant un plec de licitació de subminsitrament d’energia verda pel període 2022-2026 mitjançant la fórmula de PPA (Purchase Price Agreement), on encara es potenciarà més la compra d’energia verda amb la voluntat d’arribar al 100%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 55

Últimes notícies