HomeCulturaVoleu saber quina és la construcció agrícola més fotografiada al delta de...

Voleu saber quina és la construcció agrícola més fotografiada al delta de l’Ebre?

El Mas de Font és un edifici agrícola que es va construir a principis de segle XX al delta de l’Ebre, concretament a la partida dels Panissos, a uns cinc quilòmetres del nucli urbà d’Amposta. Este casalot es considera un exemple d’arquitectura noucentista rural.
Actualment, al costat d’altres com el far del Fangar o la Casa de Fusta, el Mas de Font és una de les construccions emblemàtiques més fotografiades del delta de l’Ebre. Utilitzeu el hagstag #masdefont a la xarxa Instagram per a descobrir-ne les raons.

Segons es descriu al Catàleg del Patrimoni històric, artístic i arquitectònic de l’Ajuntament d’Amposta, el conjunt consta de l’habitatge, un rafal lateral i el pou, enderrocat, davant la casa. “L’habitatge, en si, és un cos rectangular dividit en tres sectors: el central possiblement fou dedicat a l’habitatge i els dos laterals a magatzems i estances. A l’alçat el cos central sobresurt. Té una planta baixa, dos pisos i golfes, i està cobert amb una teulada a doble vessant. Els laterals tenen només planta i pis, més un sector de golfes. Malgrat seguir el principi de cossos adossats propi de les construccions de la zona, aconsegueixen un efecte de conjunt harmònic”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies